Темите в предаването: Най-новото от света на роботиката и има ли

...
Темите в предаването:
Най-новото от света на роботиката и има ли
Коментари Харесай

Е-кономика, 15.09.2022 с Калоян Георгиев, Георги Грозданов и Николай Ганчев


Темите в предаването:

Най-новото от света на роботиката и има ли положителни образци от тази промишленост у нас?

Очакванията на Европейската комисия да събере 140 милиарда евро от спомагателен налог върху свръхпечалбите на енергийните компании.

Как се отрази световното икономическо закъснение на софтуерните компании и ще има ли дефицит на вложения и финансиране за бранша.

 

Предаването започва с новината за най-голямото събитие по роботика у нас Robotic Strategy Forum, което ще се организира сред 19 и 20 Септември.

“Темите които ще разгледаме са Индустрия 4.0, какво е софтуерното развиване на България. А от нашите посетители ще стане ясно за водещата функционалност на образованието и науката и по какъв начин се движим по отношение на другите страни ” - това разяснява Калоян Георгиев от Schneider Electric. Гостът споделя

“Бих споделил, че има голям напредък в световен мащаб на роботиката, в това число и в България ” споделя Георги Грозданов от Festo. Гостът разяснява и желанието на компаниите да автоматизират своите процеси и ролята на Ковид зад този тренд. Според Георгиев, дефицитът на електронни съставни елементи води до вложения в индустриални мощности, които да понижат натиска върху предлагането. От своя страна, това е добре за бранша на роботиката, защото подобен вид произвеждане има потребност от автоматизация.

Във втората част на предаването финансистът Николай Ганчев разяснява икономическото закъснение на световно равнище и по какъв начин се отразява това на софтуерния бранш.

“Това което се случва е, че акциите спадат с 30 %, вложителите и пенсионните фондове, които заделят 15 % за вложения в софтуерни компании, към този момент влагат по-малко поради занижената цена на активите ”. - споделя Ганчев.

Гостът разяснява и разликата сред сегашната обстановка и финансовата рецесия от 2008-ма година, както и новите регулации и въздействието им върху крипто бранша.

Целите диалози и повече по тематиката за новия налог иницииран от Европейската комисия може да гледате във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР