Темите по време на вчерашното заседание на Комисията по вътрешна

...
Темите по време на вчерашното заседание на Комисията по вътрешна
Коментари Харесай

Пожарната в нова агенция извън МВР, поиска БСП

Темите по време на вчерашното съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред продължиха да провокират оживени мнения. Днес (20 януари) на конференция във връзка разискването в комисията депутатите от Българска социалистическа партия обявиха поддръжката си за предлагането от МВР-шефа Бойко Рашков структурни промени в министерството. " Вчера в Комисията по вътрешна сигурност министър Бойко Рашков показа, че се обмисля излизане от структурата на Министерство на вътрешните работи Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията. Парламентарната група на Българска социалистическа партия, дружно с съдружния сътрудник АБВ, от дълго време работи по тематиката и считам, че имаме опция да предложим на разискване план за излизането от структурата на Министерство на вътрешните работи Главна дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията ", съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Бойко Клечков. " Ние заставаме зад концепцията да се сътвори Държавна организация " Гражданска отбрана на популацията " - структурата, в която да влязат Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и основна дирекция " Национална система за незабавни повиквания " с обединен европейски номер 112 ", уточни още той. Предложението е организацията да е под егидата на Министерския съвет и да е подчинена на министър-председателя.

Той добави, че ще бъде инициирано провеждането на експертна среща с съдружните сътрудници, защото тази тематика не е наранена в съдружното съглашение и би трябвало да се стигне до единно мнение в обединението. Ако се доближи до консенсус, разискването ще бъде импортирано в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Предстои да бъдат избрани контактни групи за срещите със синдикати в Министерство на вътрешните работи, управлението на Министерство на вътрешните работи както и със представители на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията. От Българска социалистическа партия подсигуряват, че ползите на чиновниците от ГДПБЗН ще бъдат предпазени - на всички чиновници ще бъдат непокътнати рангът, възнагражденията, обществените придобивки и категорията труд.

" Най-вероятно в Министерство на вътрешните работи ще има и други структурни промени, само че те не са настоящи към днешна дата. Ако министър Рашков има някакви оферти, те към момента не са обсъждани с нас ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Владимир Маринов.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР