Темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на

...
Темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Приоритетите на Европредседателството представи Борисов в Лихтенщайн

Темите, по които ще работи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. С това срещна в Лихтенщайн министър председателят Бойко Борисов принца-престолонаследник Алоис декор унд цу Лихтенщайн. В срещата взе участие и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Темата за сигурността в Европа предстоящо беше измежду главните в диалога. Борисов уточни, че България към този момент е име и то освен поради европредседателството, а тъй като от години води поредна проевропейска и мирна политика.

" Сега имаме изключителния късмет да създадем нещо и за Западните Балкани, да се разпознаваем от другите, които не престават да са в спор между тях и да водят войни ", акцентира министър-председателят.

 Снимка 336480
Източник:

Други тематики бяха положителните двустранни връзки и съдействието . Двете страни биха могли да си партнират интензивно в секторите на нововъведенията и новите технологии, индустриалното произвеждане и дуалното обучение.

Това е първата среща на такова равнище сред България и Княжество Лихтенщайн. Принцът одобри поканата на българския министър председател да гостува у нас.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР