Темата за зловредното въздействие на социалните мрежи върху подрастващите остава

...
Темата за зловредното въздействие на социалните мрежи върху подрастващите остава
Коментари Харесай

Бивш служител на Facebook: Те знаят проблемите, но не правят нищо

Темата за зловредното влияние на обществените мрежи върху подрастващите остава настояща за политиците и медиите оттатък Океана. Местните политици се приготвят да одобряват закон за отбраната на децата онлайн – Kids Online Safety Act или KOSA. В края на предишния месец пък невиждано обединяване на 49 щатски прокурора излезе с обвинявания към Meta Platforms поради вредите, които Фейсбук и Instagram нанасят над малолетните си консуматори.

Тази седмица междупартийна сенатска комисия организира чуване на някогашен чиновник на Фейсбук по тематиката за вредите, които нанася платформата над младите и бездействието на компанията по въпроса, което съгласно него е съзнателно. Думите на Артуро Бехар, някогашен началник на инженерните екипи в компанията, са сходни с признанията на Франсис Хауген отпреди две години още веднъж пред американски политици.

Бехар работи като инженерен шеф сред 2015 и 2019, а след това се завръща в компанията си в качеството си на съветник. Бехар е прочут с работата си против кибертормоза. Той свидетелства пред комисията поради сериозен материал към бездействието на управлението на компанията във връзка с кибертормоза в обществените мрежи, оповестен на страниците на „ Уолстрийт джърнъл “. Освен това, той споделя за прекарванията на личната си 16-годишна щерка, която скоро откакто се записва в Instagram стартира да получава неприлични оферти от непознати, сблъсква се с демонстрация на полова дискриминация и други И без значение, че той подава отчети за това, от Instagram няма отговор.

Бехар твърди, че управлението на Instagram, в това число и Марк Зукърбърг знаят за вредите, които уеб страницата предизвиква, само че не вършат каквито и да е качествени промени. Той е уверен, че платформата би трябвало да промени метода, по който Meta следи държанието на потребителите с акцент над неща, като издевателството и неприличните полови оферти, в случай че и потребления език в сходни случаи да не нарушава политиките на уеб страницата. В изявление за „ Асошиейтед прес “, Бехар повтаря изказванието си, че Meta са наясно с нездравословното влияние на Фейсбук над младежите, били са наясно какво би трябвало да се направи по въпроса, само че не са го създали преднамерено.

На чуването през тази седмица, ръководено от сенатора от Кънектикът Ричард Блументал, Бехар и показа публично изследване, извършено от Meta измежду потребителите на Instagram, че 13% от лицата на възраст от 13 до 15 години са получавали неприлични полови оферти в предходните седем дни.

Бехар е убеден, че измененията, които би трябвало да бъдат направени от Meta, с цел да се оправи с проблемите няма да засегне финансите на Фейсбук по някакъв необикновен метод. „ Чували сте компанията да приказва по какъв начин това е в действителност комплицирано. Не, не е “, разяснява Бехар за медията. Просто дайте късмет на младежите да кажат: „ Това наличие не е за мен “ и по-късно използвай тази информация да обучиш всички други системи и получи противоположна връзка, което да усъвършенства нещата още повече “.

В изказване по тематиката от Meta напомнят, че са въвели опцията за анонимно докладване на евентуално обидно наличие и предупреждаване за мнения, както и над 30 разнообразни инструмента за поддръжката на младежи и техните фамилии. „ И всичко това продължава “, прибавят Meta.

Бехар е декларирал пред комисията, че е извънредно належащо американският Конгрес да задължи тези компании да са по-прозрачни по отношение на тези вреди и младежите да получат помощ от хора с експертиза.

„ Най-ефективният метод да се контролират тези компании е да бъдат принудени да изготвят такива принадлежности, които да разрешат, както самата компания, по този начин и външни хора да наблюдават и правят оценка случаите на тормоз, изпитани от самите консуматори “, декларира Бехар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР