Темата за върнатите мигранти предизвика спорове в парламента. Поемала ли

...
Темата за върнатите мигранти предизвика спорове в парламента. Поемала ли
Коментари Харесай

Политически коментари за самолета с мигранти

Темата за върнатите мигранти провокира разногласия в Народното събрание. Поемала ли е страната ни ангажимент да приема безграничен брой бежанци от Афганистан и Сирия? Коментар по тематиката направиха от " Продължаваме промяната ", ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ.

Според Кирил Петков " някакви хора " се пробват да вършат подправени вести. От опозицията упрекнаха ръководещите, че крият информация.





" Става дума за под 20 индивида от постоянни полети, че някакви хора се пробват да създадат подправена вест с хиляди бежанци. Пълна неистина! И това си е регулярният полет и мисля, че под 20 дори бяха, 18. И това е цялата численост ", сподели Кирил Петков - съпредседател на " Продължаваме Промяната ".



" От това, което знам са 18, а с цел да ви отговоря преди 3 години такава информация не можеше да има. Ще си платим тези 3 години целия народ. Когато аз управлявах България подобен аероплан нямаше да може да пристигна, това нямаше да се случва. Точка. И нищо съдбовно няма, тъй като тези регламенти за хубавото на цялата работа, че Министерство на вътрешните работи работи доста по-добре, гранична полиция дава доста по-добри резултати и това го знам от сътрудниците извън. Не единствено като тяхна информация и мисля, че в този момент и с новата техника и с всичко, което се прави за тях последователно този проблем нанесен ни последните три години като вреда на всички нас вследствие чегъртането ще го отрегулираме ", съобщи Бойко Борисов - водач на ГЕРБ.



" И мълчанието към връщането на мигранти. Това ускорява чувството, че има нещо гнило. Колко, какъв брой договорихте, тъй като в това съглашение написа без ограничаване в броя. Искаме поименно отговорност - политическа и национална. С чий мандат - Денков, Габриел - с чий мандат? Вместо ротация се разглобявайте, с цел да знаем, че има бъдеще за България. Когато сглобката разгласи, че е подписало съглашение в Австрия скри, че съветът на Европейски Съюз е приел спомагателен протокол. Ние го показахме, упрекнаха ни че всяваме боязън. В него написа, че сме съгласни да одобряваме афганистанци и сирийци.



" Дайте да не истеризираме това. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите ", съобщи Делян Пеевски - ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.



" Няма да идват бежанци в България! Е, видяхме, че идват. И то се пробват да ги скрият. Вчера, това което медиите не демонстрираха на българските жители, по какъв начин на един от тези така наречен бежанци, тъй като те са си откровени нарушители, по нашия Наказателен кодекс те са нарушители. Това,което не демонстрираха е по какъв начин един от тези е свален непосредствено от самолета с белезници. Защото явно става въпрос за нарушител. Може би към този момент е наказан, само че най-вероятно ще излежава присъда в български затвор. Това нещо е образец по какъв начин се крият вести ", уточни Костадин Костадинов - ръководител на ПГ на " Възраждане ".



" Нямате право да криете и от нас, и от хората истината. Нямате право да криете от нас и от всички българи полетите. Тези незаконни полети нямате право да ги криете все едно внасяте опиати. Вие за кви се мислите? Българите имат право да знаят. Да приемеш абсолютно афганистанци и сирийци, единствено поради безсмисления въздушно-капков Шенген, е национално изменничество, тъй като тези хора слагат под опасност националната сигурност на България и подвластна от вътрешнополитическите битки. Ние от Има Такъв Народ в никакъв случай няма да се съгласим и рано или късно ще прекратим това незаконно съглашение ", уточни Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР