Темата за съживяването на черноморската зърнена сделка беше обсъдена в

...
Темата за съживяването на черноморската зърнена сделка беше обсъдена в
Коментари Харесай

Ердоган: Изключването на Русия от преговорите за зърнената сделка не е устойчиво решение

Темата за съживяването на черноморската зърнена договорка беше разисквана в огромни детайлности на срещата на върха на Г-20 този уикенд, само че каквато и да е самодейност, която изолира Русия, не е евентуално да бъде устойчива, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган на медиен брифинг след приключването на срещата в Ню Делхи, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Русия, Украйна и Турция ще продължат да разискват зърнената договорка, добави той.

Генералният секретар на Организация на обединените нации предложи на Москва намаляване на глобите, в случай че се избави зърненото съглашение

" Никой развой, който маргинализира Русия в черноморската самодейност, няма да бъде жизнерадостен ", съобщи турският президент, представен от Агенция Франс Прес.

Той също по този начин разгласи идна среща по тематиката с представители на Русия, Украйна и Организация на обединените нации, без да показва дата или място на осъществяване.

" Ние сме на мнение, че би трябвало да се заобикалят всевъзможни ограничения, които биха могли да нарушат мира в Черно море и да засилят напрежението в района ", добави Ердоган, който в понеделник беседва в Сочи, Русия, с съветския президент Владимир Путин.

Ердоган: Русия слага две условия за обновяване на зърнената договорка

Договореното под егидата на Анкара и Организация на обединените нации през лятото на 2022 година съглашение имаше за цел да обезпечи опция на Киев да изнася зърно през украинските пристанища в Черно море. Русия се отдръпна от съглашението през юли.

Ердоган сподели също, че Турция ще изиска от Организация на обединените нации да изпрати до Руската федерация още едно писмо с оферти по зърнената договорка.

Той уточни още, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да изпрати зърно на бедните страни и че Катар също е склонен.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР