Темата за независимостта ме вълнува изключително много, защото аз съм

...
Темата за независимостта ме вълнува изключително много, защото аз съм
Коментари Харесай

Когато нацистката пропаганда нахлуе в литературата: Милена Фучеджиева за новия си филм „Ваймар Експрес“

„ Темата за независимостта ме вълнува извънредно доста, тъй като аз съм извънредно самостоятелен човек. Те ме вълнува от момента, в който съм станала съзнателен човек и съм почнала да се стремя към моята персонална самостоятелност. И съм я постигнала. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ Милена Фучеджиева – публицист и сценарист. Нейният най-нов документален филм „ Ваймар Експрес “ ще е част от богатата стратегия на деветото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който ще бъде открит на 6 октомври. Филмът ще се хареса на всеки, който се интересува от история и литература, означи Фучеджиева.

„ Колкото до българската самостоятелност – живеем в свят, в който никой не е самостоятелен от никого и не е допустима тази самостоятелност. Има към този момент една огромна взаимозависимост, ние сме свързани. Тази безспорна самостоятелност, за която някои хора може би мечтаят, тя е невъзможна. Но в миналото България е постигнала доста огромна крачка в развиването си. За страдание е платена и доста огромна цена, чисто финансово. Много е любопитно какъв брой са били тези заплащания към Русия “, уточни тя.

Премиерата на кино лентата „ Ваймар Експрес “ ще се състои в 19:00 ч. на 18 октомври, Кино Люмиер. Трейлъра на кино лентата може да видите.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР