Темата за енергетиката в момента е основна. Това е една

...
Темата за енергетиката в момента е основна. Това е една
Коментари Харесай

Анализатори: Енергетиката и геополитиката ще са основни теми в кампанията


„ Темата за енергетиката сега е съществена. Това е една от главните разграничителни линии. Ще има партии, които скачат против решението на държавното управление за диалози с „ Газпром “. Това ще бъде разделянето “, съобщи в „ Тази заран “ политологът Слави Василев.

„ Евроатлантическата ни позиция не се слага на картата. Откъде България купува газ, е функционалност на цената. Правителството на Кирил Петков се отхвърли да работи с „ Газпром “, а не „ Газпром “ с България “, уточни той.

Според него всички партии скрито се надяват Румен Радев да върне „ Газпром “.

„ Това ще разреши на доста партии да стрелят по президента, а жителите да прекарат една спокойна зима “, добави Василев.

„ Още сега, в който президента Радев учреди служебното държавно управление, той стартира да приготвя жителите за хаоса в енергетиката. От там на сетне всичко се движи в структуриран проект. Навлизаме към територия, в която страната не би трябвало да навлиза. Ние сме парламентарна република. Такъв вид политики се взимат от постоянно държавно управление. Служебен кабинет не може да дефинира геополитическата орбита на страната “, изясни социологът Добромир Живков.

„ Служебният кабинет не трябва да прави проверка. Той би трябвало да се ограничи до провеждането на почтени избори. Рязко се смениха целите на президента Радев. Аз не мога да си отговоря за какво той не даде късмет на постоянния кабинет. Президентът направи една от първите офанзиви против кабинета “, добави социологът.

Според него се обрисува ГЕРБ да е първа политическа мощ на изборите, а разлики ще има в поддръжката към „ Продължаваме промяната “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР