Семейното издателство Carrot е открило пазарна ниша - образователни материали

...
Семейното издателство Carrot е открило пазарна ниша - образователни материали
Коментари Харесай

Карти за любопитни ръчички

Семейното издателство Carrot е разкрило пазарна ниша - просветителни материали за деца и съвещания за родители. От 2017 година те стартират да вършат карти, като към този момент имат 11 продукта и над 130 хиляди лева доходи за 2020 година Основателите Симона и Крум Крумови към този момент обмислят излизане на външни пазари в бъдеще.
Безспорно родителството е трогателен миг в живота на всяка млада двойка. И леко отблъскващ. Независимо какъв брой дипломи има зад тила си и какъв брой книги е изчел, в един миг човек се изправя пред първото си дете. А то идва без указания за приложимост и естествено стартират да изникват всевъзможни въпроси и опасения да не се обърка нещо.

Крум и Симона Крумови основават своето издателство Carrot, с цел да пробват да успокоят тези страхове и да дадат отговори и помощни материали на младите родители в България. Педагог и психотерапевт, те оферират просветителни материали за деца от най-ранна до юношеска възраст, ориентирани към опознаването на света, насърчаване на сетивата и моторна памет, на умения за другарство, решение на спорове, прочувствена просветеност. В допълнение Крумови оферират и безвъзмездни съвещания за родители, които имат потребност от насоки, хрумвания или пояснения за ранното детско развиване.

В началото семейство Крумови започват компанията, без да знаят какъв брой родители биха потърсили продуктите им, само че бързо излиза наяве, че са разкрили пазарна ниша. " Керът " е учредена в края на 2017 година Две години по-късно приходите към този момент доближават 79 хиляди лева Кризата също не съумява да потисне търсенето - компанията чака да е надхвърлила 130 хиляди лева през 2020 година Заредени с нови хрумвания след раждането на второто си дете, създателите на Carrot стартират да обмислят и излизането на външни пазари.
Материали от специалистите
През 2015 година семейство Крумови знаят тъкмо какво желаят да купят като просветителни материали за новородения си наследник. Крум (психолог и психотерапевт) и Симона (филолог и педагог) към този момент са работили с деца от разнообразни възрасти, имат доста хрумвания и предпочитание да насърчат развиването на сина си още от първите дни. Това, което намират обаче, не дава отговор на потребностите им - картите с изображения за деца са малко, нереалистични и непрактични.

Затова основават свои, като стартират с богато многообразие - цели 144 карти с животни, които да подтикват любознанието на сина им. " Някои издатели и хора, които основават неща за деца, подценяват до каква степен се простират ползите и опциите на едно дете ", споделя Симона Крумова. Малко по малко другари и познати стартират да се интересуват от методите им, от материалите им. Осъзнаването, че са основали инструмент, който доста родители намират за потребен, води до основаването на издателство " Керът " през септември 2017 година С капитал от по-малко от 2000 лева Carrot стартира със уебсайт, лого, повсеместен дизайн на кутиите и отпечатани тиражи.
Капитал - брой 10
Крумови акцентират, че основен за развиването на компанията е бил фактът, че и двамата са работили единствено за нея и са се отдали изцяло на Carrot.
Светът в близост и от вътрешната страна
В портфолиото на Carrot сега има 11 издания, като две - " Земята " и " Космосът ", излизат на 1 април тази година. Тематиката е разнообразна, само че измежду огромните посоки са естествените науки и обкръжаващата среда. Идеята е децата да придобият едно количество познания и умения първо в фамилна среда с картите, които след това ще разпознават и употребяват отвън нея. Сред най-популярните артикули са картите с животни и тези, свързани с природата.

Друго огромно направление измежду продуктите са комплектите за прочувствена просветеност, тъй като сходни артикули липсват на българския пазар, споделя Симона Крумова. Пример е комплектът " Пътуваща луна " - 16 текста, които могат да се четат като приказки. Всеки съставлява огромно обществено предизвикателство, през което минават децата, когато стартират да се срещат с хора отвън фамилията. Като акомодацията в детска градина или решаването на спорове. " Текстовете слагат детето в позиция на непряк наблюдаващ, без терзания какво решение ще предложи. Така детето може да мине през решението вкъщи с родителите си, а на идващия ден да го приложи ", разяснява Крумова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР