Телевизионен канал предизвика скандал и обществени дебати в Боливия, след

...
Телевизионен канал предизвика скандал и обществени дебати в Боливия, след
Коментари Харесай

В Боливия прекалиха - телевизия излъчи на живо последните минути живот на починал от COVID-19

Телевизионен канал провокира скандал и публични диспути в Боливия, откакто излъчи онлайн последните минути от живота на пациент с COVID-19, до момента в който лекарите обезверено се опитваха да го спасят, съобщи БГНЕС.
Програмата " Не неистини " съобщи, че е взела решение да се покаже гибелта на пациент с COVID-19 в болница в източния град Санта Крус, с цел да активизира управляващите към дейности, подкрепящи медиците.
Омбудсманът на страната Надя Крус порица предаването като " преследващо сензации " и го дефинира като " мъчително ". Излъчването " явно опонира на националния юридически ред ", сподели Крус и добави, че " може да породи тип групов боязън ". Нейният офис е самостоятелен орган, назначен за следствие на тъжби против държавното управление или публичните организации.
Излъчването беше необятно подложено на критика в обществените мрежи, в това число от видни публицисти.
" Каква липса на почитание към фамилията, към умрелия. Загубихме доста неща с този вирус, в това число съпричастността си ", написа в Twitter журналистката Мария Триго от вестник El Deber de Santa Cruz.
Фабиола Чамби – известна в страната журналистка, съобщи, че излъчването на тази гибел демонстрира " липса на почитание и човещина ".
Още: " Рекорд по инфектирани с ковид в България - много над 100, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР