Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на

...
Телевизионен журналист е в болница след нападение от служители на
Коментари Харесай

Премиерът поиска строго наказание за нападателите на репортера Димитър Върбанов

Телевизионен публицист е в болница след нахлуване от чиновници на склад във Велико Търново, които са обект на негово следствие. Репортерът Димитър Върбанов е бил пребит, до момента в който е снимал продължение на следствие, обвързвано със склад за храни с изминал период на валидност. В момента е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с голям брой контузии по главата и ръцете, само че без заплаха за живота. Полицията и прокуратурата започнаха следствие по случая.

Премиерът Бойко Борисов е изискал незабавно да му се рапортува за следствието на случая с журналиста Димитър Върбанов и отговорните за нападението да бъдат най-строго осъдени.

От Ню Йорк, където е на посещаване за присъединяване в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, министър-председателят разяснява случая.
Бойко Борисов, министър-председател: Разговарях с Терзийски, шефа на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина период да ми рапортуват - задържани, арестувани, надлежно, побойниците и с цялата суровост на закова да бъдат осъдени. Така че уповавам се и прокурорите бързо да издигнат обвинявания, несъмнено, по всички правила на наказателния закон. Това е неприемливо. Знаете, аз единствено за кимване или намек към публицист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме извънредно непримирими към такива действия.
Димитър Върбанов е в съответно положения, макар че нощес е бил пребит тежко, съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия във Велико Търново Зорница Илиева. Здравето му все още не е съществено застрашено.

Първото следствие на репортера е почнало юни месец, когато е станало ясно, че се в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други хранилища и магазинната мрежа, включително и детската кухня за бебета. Сериозни ограничения до в този момент не са взети, въпреки че Агенцията по храните е удостоверила нарушаванията.

Двамата нападатели на репортера - чиновници на склада - както и началникът на склада, са арестувани за 24 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР