Телефонни измамници взеха близо 45 хил. лева от 80-годишна жена

...
Телефонни измамници взеха близо 45 хил. лева от 80-годишна жена
Коментари Харесай

Ало измамници отмъкнаха 45 хил. лева от възрастна жена

Телефонни измамници взеха близо 45 хиляди лв. от 80-годишна жена от Шумен. В сряда по обяд на стационарния й телефон звъннал чужд мъж, който се показал за служител на реда, съобщи NOVA.

Под името Николай Кръстев, той й заречен, че при сполучлива акция, в символ на признателност, щяла да получи доживотно нарастване на пенсията и оставил телефон за връзка с номер 08112.

Баба "измами " ало лъжец

Обяснил на дамата, че на територията на града се организира акция за залавяне на измамници.

След като завършил диалогът, старата жена пробвала да се обади на този номер, само че не съумяла. Малко по-късно я потърсил чужд мъж, който й споделил, че по най-бързия метод би трябвало да откри 20 хиляди лв. и да ги съобщи, с цел да не се случи най-лошото с нея и околните й.

5 млн. лева хвърлени през балконите тази година

Телефонни измамници звъняли и в прокуратурата

След отправените закани и закани последвало ново позвъняване от мнимия служител на реда. В резултат на многократни диалози дамата била уверена да остави пред входната си врата всички нейни и на околните й спестявания - общо 44 800 лв., както и златни украшения.

След това тя се прибрала вкъщи да чака задържането на измамниците. Последвало ново позвъняване обаче, в което "полицай Николай Кръстев “ й споделил да направи лист на всички движимости и мебели в жилището - задачата на измамниците била да ангажират вниманието на дамата, с цел да не излиза от вкъщи си.

След дълго писане тя се обадила на околните си по телефона и ги предизвестила да не се прибират вкъщи, до момента в който не задържат лъжливата група. Успокоила ги, че към тях има полиция. Малко след 17:00 часа схванала, че била излъгана.

Възрастната жена е разпитана в полицейското ръководство в Шумен. Уведомен е и прокурор.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР