Телефонни измамници подлъгаха 60-годишна хасковлийка да остави спестяванията и златните

...
Телефонни измамници подлъгаха 60-годишна хасковлийка да остави спестяванията и златните
Коментари Харесай

Жена остави под пейка спестявания и злато

Телефонни измамници подлъгаха 60-годишна хасковлийка да остави спестяванията и златните си бижута под скамейка, оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи.
Жената била подмамена по схемата, че сякаш ще спомага на полицията. По телефона я инструктирал привиден криминалист да събере парите и накитите си, след което да ги сложи под скамейка и незабавно да се прибере. " Следим нарушителите, ще ги заловим, когато дойдат да вземат пакета ". 
Жертвата почтително изпълнила напътствията. Под пейка на улица " Захари Стоянов " в квартал " Каменни " покрай жилището си тя оставила 6140 лв., 220 евро, 200 турски лири и неустановено количество златни украшения.
Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава. 
От полицията от следващ път молиха да не се доверяваме на сходни телефонни позвънявания. " Няма по какъв начин същински чиновник на реда да ви се обади и да изиска пари по телефона, било то за подпомагане за залавяне на нарушители, било за гаранция за ваш непосредствен ", разясниха за безчетен път от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР