Телефонен разговор между китайския президент Си Дзинпин и президента на

...
Телефонен разговор между китайския президент Си Дзинпин и президента на
Коментари Харесай

Телефонен разговор дава надежда за търговско споразумение между САЩ и Китай

Телефонен диалог сред китайския президент Си Дзинпин и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в петък добави нов подтик към първата фаза на комерсиалното съглашение и може да значи, че подписването на дълго чаканата договорка може да е идно, обявиха няколко изтъкнати китайски специалисти, представени от китайското англоезично издание " Global Times ".

 © БГНЕС
" Телефонният диалог сподели, че двамата водачи придават огромно значение на първата фаза на комерсиалното съглашение и имам вяра, че двете страни ще подпишат съглашението доста скоро ", сподели Вей Джангу, някогашен почитан търговски чиновник, пред " Global Times ", отбелязвайки, че е " изцяло допустимо " договорката да бъде подписана през януари.

По време на телефонното позвъняване Си и Тръмп похвалиха първата фаза на комерсиалното съглашение, съгласно осведомителната организация Xinhua. Си означи, че съглашението е от изгода за Китай и Съединени американски щати, както и за целия свят, заяви Xinhua.

Китайски и американски чиновници реализираха единодушие по текста на комерсиалната договорка от първа фаза и работиха по окончателните детайлности, в това число юридически и преводен обзор на съглашението. Двете страни обаче не са определили времето, мястото и формата на подписването на съглашението, макар че някои в Съединени американски щати допускат, че договорката може да бъде подписана през януари. Има и смесени сигнали за комерсиалното съглашение от Съединени американски щати, където някои разказват договорката като загуба за страната.

На толкоз сериозен стадий е значимо, че двамата водачи организираха диалога, с цел да покажат " политическа подготвеност на най-високо равнище " да продължат напред със договорката, сподели Хе Вейвен, член на изпълнителния съвет на Китайското сдружение за проучване на Световната комерсиална организация и някогашен държавен търговски чиновник.

Той също по този начин означи, че двете страни към момента би трябвало да " доизпипат " договорката и към момента съществува неустановеност във връзка с подписването на комерсиално съглашение от първа фаза, базирайки се на предходни промени в последната минута от страна на Съединени американски щати.

Въпреки това, даже в случай че двете страни подпишат съглашението, това не значи, че напрежението сред двете страни ненадейно ще се изпари заради възходящата неприязън на Съединени американски щати към Китай, изключително по време на изборите, аргументират се няколко специалисти на годишната конференция на " Global Times " в Пекин.

" По време на всевъзможни избори американските политици биха подлагали на критика Китай, само че следим увеличение на честотата, равнището и пропагандата по време на всеки идващ избирателен цикъл ", сподели един от специалистите на конференцията и добави, че Китай евентуално ще остане " утопичен противник " за Съединени американски щати в обозримо бъдеще.

Ян И, пенсиониран вицеадмирал от Военноморските сили на Китайската национална войска, също означи, че до момента в който американските вътрешни проблеми и партизански битки преобладават заглавията в изборния цикъл, сред двете съществени политически партии в Съединени американски щати има консенсус във връзка с твърда позиция по отношение на Китай.

" Най-общо казано, ние би трябвало да поддържаме трезва глава по отношение на връзките сред Китай и Съединени американски щати. Не можем да бъдем прекомерно оптимистични, само че това също не е краят на света, " сподели Ян, " стига Китай да не направи стратегическа неточност, даже 10 страни като Съединени американски щати няма да съумеят да сразят Китай “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР