Телефон в ръка по време на движение в комбинация с

...
Телефон в ръка по време на движение в комбинация с
Коментари Харесай

Франция затяга санкциите за шофьори-нарушители

Телефон в ръка по време на придвижване в композиция с друго нарушаване ще се санкционира с отнемане от брошура за избран интервал. Максимално позволената скорост по второстепенните пътища на Франция става 80 километра в час, вместо досегашните 90.

 © Българска телеграфна агенция
Франция се причислява към дребна група европейски страни като Швейцария, Норвегия и Дания с по-ниска позволена скорост отвън града. Затяга се и глобата за непозволена приложимост на мобилен телефон зад кормилото.
Едуар Филип - министър председател на Франция: Например, в случай че някой завива без мигач и освен това държи телефон, ще бъде лишаван от правоуправление.
Наказанието при тези прегрешения може да трае от три дни до шест месеца, по преценка на префекта.

- Като велосипедист постоянно виждам водачи да пишат известия, а това е доста рисково за нас. - Не знам дали смяната на ограничаването от 90 на 80 ще промени нещо.
Очакванията са по-ниската скорост да избавя 400 човешки живота годишно. Само през отминалите празници по френските пътища са починали 500 души. Телефон в ръка зад кормилото ще продължи да се санкционира, както и в този момент, с лишаване на три точки и санкция от 135 евро. Отнемането на брошура при съпътстващо нарушаване влиза в действие най-късно в средата на тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР