Тел Авив. Няколко хиляди привърженици на премиера Бенямин Нетаняху се

...
Тел Авив. Няколко хиляди привърженици на премиера Бенямин Нетаняху се
Коментари Харесай

The Times of Isarel: Хиляди поддръжници на Нетанаху протестираха срещу прокурорите

Тел Авив. Няколко хиляди последователи на премиера Бенямин Нетаняху се събраха в Тел Авив във вторник в поддръжка на изказванията на сваления министър председател, че прокурорите, които го упрекват за рушвет, се пробват да го смъкват с „ прелом “, написа израелското англоезично издание The Times of Israel .

„ Пазейки страната, стопираме преврата “, е основният девиз на митинга, който се организира на Музейния площад в Тел Авив.
На митинга протеститращите носеха израелски флагове и държаха плакати с настояването на Нетаняху да „ проверява проверяващите “. „ Разследвайте държавния прокурор Шай Нитзан! “, „ Прокурорът Лиат Бен-Ари в пандиза “, „ Спрете преследването, “И„ Ченгета - или нарушители? “

Нетаняху, за който се носеше слух, че разисква дали да приказва пред митинга, не се появи. Организаторите избраха едно от по-малките места в града поради опасения, че митингът ще има малко участници. Първоначално уредниците бяха споделили, че чакат минимум 10 000 души за присъединяване. Медиите правят оценка броя на присъстващите на 5000.
Особено забележими в отсъствието им бяха депутатите от „ Ликуд “ и министрите на кабинетите, доста от които през последните дни мълчаха, отказвайки да поддържат Нетаняху или да го подлагат на критика.

След като стана ясно, че по-голямата част от определеното управление на „ Ликуд “ или се колебае, или неумолимо се опълчва на присъединяване в митинга, който твърди, че се организира „ прелом “ против Нетаняху, партията излезе с изказване във вторник вечерта, че политиците не са поканени на събитието.

Главният прокурор Авичай Манделблит изготви обвинителни актове против Нетаняху по три каузи за корупция предишния четвъртък. Час по-късно министър председателят организира конференция, на която упрекна прокурорите, че се пробват да го отстранят от властта, употребявайки подправени обвинявания в корупция при „ опит за прелом “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР