Тел Авив е най-скъпият град за живеене в света, а

...
Тел Авив е най-скъпият град за живеене в света, а
Коментари Харесай

Тел Авив е най-скъпият град в света


Тел Авив е най-скъпият град за живеене в света, а възходящата инфлация е нараснала разноските за живот в международен мащаб през годината съгласно изследване, оповестено през днешния ден, заяви Агенция Франс Прес.

Израелският град се изкачи с пет места нагоре и зае първото място в авторитетната ранглиста, формирана от Economist Intelligence Unit (EIU).

Световният показател на разноските за живеене е основан на сравняване на цените в щатски долари на стоките и услугите в 173 града.

Тел Авив се изкачи в класацията частично с помощта на мощната позиция на националната валута - шекела - по отношение на $, както и на нарастването на цените на превоза и питателните артикули.



Париж и Сингапур си разделят второто място, следвани от Цюрих и Хонконг. Ню Йорк е на шесто място, а Женева - на седмо.

Първите 10 места се допълват от Копенхаген на осмо място, Лос Анджелис на девето и Осака на десето.

Миналата година изследването сложи преди всичко Париж, Цюрих и Хонконг.

Данните от тазгодишното изследване са събрани през август и септември, когато цените на товарните транспорти и стоките се покачиха, и демонстрират, че междинният растеж на цените в локална валута е 3,5 % - най-бързият ритъм на инфлация, регистриран през последните пет години.

Социалните ограничавания, дължащи се на пандемията от ковид, " нарушиха доставките на артикули, което докара до дефицит и по-високи цени ", съобщи Упасана Дут, началник на отдела за изследвания в EIU.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР