Тел Авив. Джордж Хърбърт Уокър Буш, единственият президент, чиято публична

...
Тел Авив. Джордж Хърбърт Уокър Буш, единственият президент, чиято публична
Коментари Харесай

The Times of Israel: Почина президентът, който се радваше на най-малко одобрение сред еврейската общност в САЩ, но и който тихо е помогнал на хиляди евреи

Тел Авив. Джордж Хърбърт Уокър Буш, единственият президент, чиято обществена битка с еврейските водачи заемаше водещите новинарски заглавия и в това време неговите частни интервенции помогнаха на десетки хиляди евреи да избягат от заплаха и да отидат в Изарел, умря, написа електронното англоезично издание The Times of Israel .
Неуспеха при изборите през 1992 година за преизбиране на Буш означи най-ниската точка в връзките сред републиканците и еврейската общественост. Буш получи единствено 11% от еврейския избор в тези избори, една трета от това, което той събра четири години по-рано при успеха си през 1988 година над Майкъл Дукакис.
Буш се назова " един уединен човек ", борещ се с " хиляди лобисти на Хълма (Капитолия – бел.ред.) ". Еврейските водачи видяха, че про-израелската общественост е обладана от мощ, която е злокобна и способна да в профил водача на свободния свят като го назова антисемит.
Но това надали беше цялата история. По-малко помнят по какъв начин, като вицепрезидента на Роналд Рейгън, Буш безшумно оказа помощ да провеждат някои от основните моменти в усилието да бъдат изведени евреите от някогашния Съветски съюз, Етиопия и Сирия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР