Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и

...
Текстове в Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани и
Коментари Харесай

След срещата на майките с премиера: Текстове от Закона за личната помощ ще бъдат преразгледани

Текстове в Закона за персоналната помощ ще бъдат преразгледани и ще бъдат гласувани от Народното събрание още веднъж в петък. Това стана ясно след изключителната среща сред майките на деца с увреждания с премиера Бойко Борисов.

„ Имаше промени на текстове сред първо и второ четене, касаещи Закона за персоналната помощ. И имаме увещание, че те ще се преразгледат още на следващия ден и в петък ще се гласоподават отначало. С тези 150 млн. лева казусът е, че не се разпределят вярно. Надявам се, че след днешната намира се разбра още и че главният проблем са ТЕЛК-овете. Надяваме се доста скоро да има съществена промяна, която да стартира с промяна точно в ТЕЛК “, съобщи заяви Вера Иванова – майка на дете с увреждане и един от основателите на митинга.

„ Благодаря за срещата. Беше много прибързано. Има доста проблеми в енергетиката от десетилетия, както и казусът ТЕЛК, наследени проблеми и изключително за ТЕЦ-овете. Безумните контракти, които са подписани и в този момент се чудим по какъв начин да се оправим и не можем да се оправим “, съобщи Бойко Борисов.

„ С майките, с цялото ми почитание към тях, от самото начало съм се отнасял с почитание и те се отнесоха с почитание, тъй като одобриха извиненията. Ядосаха ме през днешния ден малко депутатите за това, че едните пари – поставени на едно място, другите – на друго. Ние ясно поехме ангажимент за този бюджет със 150 млн. лева повече да има за хората с увреждания. Да ги разпределят вярно, да ги разпределят по този начин, че до всеки един човек в затруднено състояние да има тези средства. От тук нататък можем да си бъдем потребни с инерцията и гражданското доверие, които имат тези дами“, уточни министър председателят.

„ Те (майките) споделиха – да, парите, които са предоставени са добре. Ако не се откраднат с подправени ТЕЛК-ове ще има за всяко болно дете. Разбрахме се да бъдем сътрудници “, похвали се министър-председателят след срещата.

„Промените в Закона за персоналната помощ ще се вкарват поетапно, обезпечени са задоволително средства“, изясни ръководителят на Бюджетната комисия в Народното събрание и националният представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

„ Тази година одобряваме бюджета на общественото министерство с над 1,3 милиарда лева – целият e фокусиран в обществената средства. Заедно с тези 150 млн. лева, част от които ще бъдат гаранция за осъществяване на закона за Личната помощ, и част – за Закона за хората с увреждания. Така че уговорката, който поехме, към този момент е реалност. Днес имахме среща с майките, тъй като те се притесняваха, че тези пари няма да бъдат задоволително, с цел да обезпечат осъществяването на Закона за персоналната помощ, само че той ще се вкарва поетапно и пари ще има. Там е значимо да се разпишат текстове за метода, по който ще се извършва тази помощ “, съобщи Стоянова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР