Теклас-България АД получи днес от министъра на икономиката Емил Караниколов

...
Теклас-България АД получи днес от министъра на икономиката Емил Караниколов
Коментари Харесай

Компания-доставчик за VW, Daimler и GM с пети завод в България

" Теклас-България " АД получи през днешния ден от министъра на стопанската система Емил Караниколов документ клас " А " за инвестицията си в следващ, пети цех на територията на България. Турската компания към този момент има четири заводи в Кърджали, а петата ще бъде в Крумовград.

Фирмата се занимава с произвеждане на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната индустрия и е един от най-големите снабдители на такива съставни елементи за компании като General Motors, Volkswagen, Daimler и други.

Инвестицията е в размер на 4 млн. лева, като ще се разкрият 120 нови работни места. До 2020 година общият брой чиновници у нас ще бъде повишен от 2 000 до 2 500 души.

Георги Георгиев, пълномощникът на изпълнителния шеф на " Теклас-България " ЕАД, съобщи, че сдружението възнамерява 70% от цялото произвеждане на холдинга да бъде позиционирано в Кърджали, като едвам 30 % от него ще бъде изнесено в други краища на света.

На гала в Министерството на стопанската система документ клас " А " получи и компанията " ЛС Тюбс " АД, а документи клас " Б " бяха връчени на " Интрама Протект " ЕООД и " Астаунд Комерс България ".

Николина Хинкова, ръководител на Съвета на шефовете на " Ел Тюбс " АД, показа, че местоположението на България разрешава на компанията да бъде гъвкава в своите капиталови решения и че с инвестицията от над 10 млн. лева ще бъдат закупени освен дълготрайни материални активи - машини и съоръжение, само че и ще влагат в образованието на висококвалифициран личен състав в Израел и България.

Управителят на " Интрама Протект " ЕООД Александър Божилов акцентира, че 60 % от опаковките на българските сирена и кашкавали са тяхно произвеждане и че инвестицията от над 7 млн. лева ще се употребява за закупуването на дълготрайни материални активи и назначението на нови 29 чиновници на компанията.

Изпълнителният шеф на " Астаунд Комерс България " ЕООД Дмитро Головацкий показа, че клиенти на компанията, която е със седалище в Сан Франциско, са едни от най-големите международни марки като Версаче, Джими Чу, Адидас и Пума. Той посочи, че потребността от надарени софтуерни инженери ги е довела в България, където са намерили голям капацитет от висококвалифицирани IT експерти.

По време на церемонията министър Караниколов заяви, че от началото на годината са сертифицирани 15 капиталови плана на обща стойност 181 млн. лв., като се планува да бъдат разкрити над 4250 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР