Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн получи безсрочно

...
Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн получи безсрочно
Коментари Харесай

НБА наложи сурова санкция на ас на Голдън Стейт

Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн получи безсрочно наказване от Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада след следващата си хулиганска демонстрация по време на мач.

Във вторник 33-годишният Грийн удари с дясната си ръка в лицето босненския център на Финикс Сънс Юсуф Нуркич в обстановката, в която това бе изцяло излишно, а и мъчно може да се назова несъзнателно.

За Грийн това е второ наказване от управлението на лигата единствено от началото на този сезон, като с цел да се върне още веднъж в игра, той ще би трябвало да покрие избрани критерии.

Фаулът против Нуркич донесе на Грийн 18-ото му непосредствено премахване от игра в кариерата, което е и повода НБА да предприеме дейности

" Това осъществяване нямаше нищо общо  с баскетбола. Този човек се нуждае от помощ ", сподели след срещата Нуркич.

По-рано през акцията играчът на Голдън Стейт получи наказване от пет срещи, откакто в дуела с Минесота Тимбъруулвс опита да направи задушаващ ключ на центъра на " вълците " Руди Гобер.

Последното наказване за неопределен срок бе през 2010 година. Тогава тогавашният комисар на лигата Адам Силвър спря правата на гарда на Вашингтон Уизардс Гилбърт Аринас поради влизане в съблекалнята на отбора с огнестрелно оръжие. Впоследствие наказването на Аринас се оказа от 50 мача.

От НБА не дадоха съответни уточнения какви тъкмо дейности ще би трябвало да предприеме Грийн, с цел да може да се върне в игра.

В класирането в Западната конференция на НБА Голдън Стейт заема 11-о място с индикатори от 10 победи и 13 провали./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР