Тежко пътнотранспортно произшествие е възникнало по обяд на главен път

...
Тежко пътнотранспортно произшествие е възникнало по обяд на главен път
Коментари Харесай

8 са вече жертвите на катастрофата на микробус и камион на пътя София-Варна

Тежко пътнотранспортно произшествие е зародило по обяд на основен път София - Варна, в региона на село Микре, област Ловеч. Сигналът е подаден към 12.50 часа.
Пътният случай е вследствие на преден удар сред пътнически микробус и товарен автомобил.

Осем души са починали на място.

По първични данни в микробуса са пътували общо 26 души. 18 от тях са потърпевши при случая. Всичките са откарани и настанени в болничното заведение в Ловеч. Между потърпевшите са и водачът на камиона, както и неговият сателит. Някои от потърпевшите са в сериозно положение.

По информация на Министерство на вътрешните работи пътническият микробус е от Перник, а товарният автомобил - от Шумен. Хората в микробуса са незрящи. Те се прибирали от образование към Перник.

На място незабавно са пристигнали екипи на полицията, пожарната и " Спешна помощ ".

По думите на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч обстановката е извънредно тежка. Очаква се на мястото на произшествието да дойде окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който да даде повече информация за случая.

Движението в региона краткотрайно е затворено, а чиновници на " Пътна полиция " отклоняват водачите по обходен маршрут през село Микре - Ловеч - пътен възел Ябланица.

Продължават огледите и избавителните дейности на място. Тепърва ще се откриват и аргументите за зародилия тежък пътен случай.

Към мястото на произшествието са изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев също пътува към мястото на случая.

За лекуването на потърпевшите са обезпечени спомагателни консумативи в болничното заведение в Ловеч. В момента се правят прегледи на ранените, като лечебните заведения от Плевен, София и Велико Търново са декларирали подготвеност да одобряват ранени при нужда.

На мястото на злополуката са регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски, представители на " Пътна полиция ", пожарна сигурност и ДАИ. Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и МТИТС са в непрекъсната съгласуваност и работят по случая.

Министърът на превоза Ивайло Московски разпореди незабавна инспекция на рейса и камиона. Екип на ИА " Автомобилна администрация " към този момент е на мястото на случая.
Инспекторите на регионалния отдел на ИА " Автомобилна администрация " в Перник стартират незабавна цялостна инспекция на компанията транспортьор " ВИ-ЕМ " ЕООД. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР