Тежко остава състоянието на някои от ранените в трите катастрофи,

...
Тежко остава състоянието на някои от ранените в трите катастрофи,
Коментари Харесай

Спешни мерки против войната по пътищата след извънредна среща при премиера

Тежко остава положението на някои от ранените в трите произшествия, които станаха на пътя София-Варна в Ловешко. В Световния ден за възпоменание на жертвите при произшествия министър председателят Бойко Борисов събра на незабавна среща министри, шефове на организации и Пътна полиция, с цел да подхващат ограничения срещу войната по пътищата. Най-драстичната мярка - служителите на реда ще извеждат от пътя водачите, които нарушават фрапантно разпоредбите за придвижване и ще ги водят до най-близкото районно полицейско ръководство за сформиране на санкции.


556 са починалите в произшествия от началото на годината - това демонстрира часовникът на ВМА, който от години отброява за жалост изгубените човешки животи на пътя.

Най-драстичната е точно извеждането на тежките извършители на пътя от придвижване и придружаването им до районното ръководство. Тя, обаче, няма да е задоволителна.

На срещата при премиера, която събра министърът на вътрешните работи, превоза, районното развиване, висши служители на реда и шефове на организации в последна сметка са разисквани пакет от ограничения.

Всички рейсове за публичен транспорт на пасажери наложително да се оборудват с видеорегистратори, които да снимат ставащото на пътя през рейса, и колани - без значение от възрастта на рейса. Дали е остарял или по-нов модел, колани ще би трябвало да се поставят.

По отношение на инфраструктурата - ще се записват най-опасните сектори в страната, като да вземем за пример " правата на гибелта " на пътя София-Варна при Микре или 66-ия километър на Автомагистрала " Марица ", където стават най-вече произшествия - и ще се подхващат ограничения за в допълнение обезопасяване на тези сектори с шумяща маркировка, вероятно изправяне на завои, видеонаблюдение и други.

Късно нощес министърът на вътрешните работи Валентин Радев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха на място пътя при Микре. Изводът е, че колкото по-добър е пътят, толкоз повече произшествия стават по него.

Работна група още веднъж ще преглежда разновидности дали не е нужен да се трансформират и разпоредбите за взимане на брошура - дали да не се затегнат условията. Очакванията са през 2018 година ограниченията да влязат в действие.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР