Тежко е състоянието на жената, която се прибра от Нидерландия

...
Тежко е състоянието на жената, която се прибра от Нидерландия
Коментари Харесай

Дъщерята на прибралата се от Амстердам с COVID-19: Майка ми е в тежко състояние

Тежко е положението на дамата, която се прибра от Нидерландия с коронавирусна зараза. Тя е в хасковската болница, по информация на бТВ.

Жената е измежду прибралите се с полет от Нидерландия, които сега здравните управляващи търсят.

Самолетът от Амстердам е кацнал у нас преди три дни. Жената идва с двете си деца, а съгласно информацията положението ѝ е било тежко още преди да се върне в страната. Тя и двете ѝ деца си отиват до Хасково с такси.

Майка ѝ Снежана Стефанова подава сигнала до здравните управляващи, откакто научава, че на летището са отказали помощ на щерка й: „ Още като слязоха от самолета викат: „ Ние сме заболели, желая тук да останем в болница към този момент “.

Семейството сортира рози във фабрика до Хага. Там дамата е търсила безрезултатно помощ.

„ Отидохме в болничното заведение, споделиха да дойдем у дома, да звъни на един номер и тогава ще дойдат. Ние не звъняхме, взехме самолетните билети “, жалва се дъщерята.

„ Това превърхляне на заболели пациенти от граница през граница ще удължи доста времето и периода на продължение на тази пандемия “, разяснява доктор Георги Гелов, шеф на МБАЛ-Хасково.

Районните здравни инспекции към този момент търсят всички останали пасажери от самолета. Общият брой на търсените е 95 души.

Здравните управляващи приканват пътувалите сами се извърнат йъм тях.

40 фамилии от селото работят на цветните полета в Нидерлания.

Това е вторият случай в границите на 2 седмици, в който берачи на цветя се прибират заболели от страната на лалетата. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР