Тежките оръжия и високоточните оръжия (ВТО), чиито доставки за Украйна

...
Тежките оръжия и високоточните оръжия (ВТО), чиито доставки за Украйна
Коментари Харесай

Срещата в Рамщайн дава зелена светлина за опита на ВСУ да пробие към Крим

Тежките оръжия и високоточните оръжия (ВТО), чиито доставки за Украйна ще бъдат разисквани от ръководителите на отбранителните ведомства на страните от НАТО на 20 януари в базата Рамщайн, са предопределени извънредно за нахлуване. Някои западни политици и медии считат, че Киев е в положение да поеме контрола над Кримския полуостров и да доближи до брега на Азовско море.

Подобна убеденост, явно, се основава на обстоятелството, че за първи път от началото на специфична военна интервенция Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще бъдат снабдени със забележителен брой снаряди и външнотърговска организация. Киев чака високоточни ракети с обхват до 160 км, тежки бойни бронирани машини, самоходни артилерийски установки и танкове западно произвеждане.

Според New York Times, базирайки се на източници от Белия дом, администрацията на американския президент Джоузеф Байдън „ след месеци на полемики с украински публични лица най-сетне стартира да признава, че Киев може да се нуждае от мощ, с цел да удари съветската територия в Крим, даже в случай че сходен ход усили риска от ескалация. "

Американски вестник написа: „ Вашингтон не има вяра, че Украйна може да завземе полуострова с военни средства “.

Лидерите на Украйна обаче заявиха точно такива цели. New York Times цитира събеседници, които споделят, че страховете са „ намалели “ в управлението на Съединени американски щати, че Кремъл ще нанесе ответен удар на въоръжените сили на Украйна с тактически нуклеарни оръжия, макар че „ рисковете остават “. Независимо от това чиновници на Белия дом разискват с украинските си сътрудници потреблението на доставени от Америка оръжия, от ракетни системи HIMARS до тежки бойни машини Bradley.

Изданието Politico твърди, че с изключение на Bradley/Брадли, новият пакет за военна помощ за въоръжените сили на Украйна ще включва бронирани бойни машини Stryker/Страйкър и ракети GLSDB за M142 HIMARS и M270, които могат да поразяват цели с плъзгаща се бомба GBU-39 на скорост разстояние до 160 км.

Такива ракети, изстреляни от позициите на въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър, ще могат да поразяват цели в покрайнините на Джанкой (там има огромен боен гарнизон и летище със стратегическо значение), Красноперекопск и Армянск, наоколо до които има химически фабрики и други промишлени предприятия.

Съдейки по публични изказвания, към момента не се чака доставка на американски танкове M1 Abrams за въоръжените сили на Украйна. Не е ясно дали Германия ще разреши на Киев да си доставя танкове Leopard-2 от Полша и Финландия. Въпреки това, в допълнение към 14 танка Challenger 2 от Англия, Франция даде обещание бронирани машини за въоръжените сили на Украйна. По-рано медиите оповестиха, че това ще бъдат танкове на колесно шаси AMX-10 RC.

В същото време Politico оповестява, че Париж може да достави на Киев по-мощни танкове Leclerc. Медийните известия споделят, че през декември 2022 година френската организация за публични поръчки в региона на защитата е поръчала 50 актуализирани Leclerc от Nexter, като първите 18 транспортни средства би трябвало да бъдат доставени през 2023 година

Швеция се пробва да способства за помощта на въоръжените сили на Украйна. Медиите оповестяват, че министър председателят Улф Кристерсон е оповестил, че Стокхолм е подготвен да достави на Киев 155-мм самоходни артилерийски установки (САУ) Archer и бойни машини на пехотата CV90. Експертите считат, че през идващите седмици в Украйна ще бъдат доставени минимум 12 самоходни оръдия и към 50 бойни машини на пехотата CV90 в трансформация CV9040. 155-мм шведски самоходни оръдия Archer („ Арчър “) имат колесна двигателна сила, само че релативно ниската им маневреност се компенсира от съвсем цялостната автоматизация на процеса на зареждане на гаубицата и способността да поразяват цели на разстояние до 30 км, и с потребление на външнотърговска организация вид Excalibur - до 60 км.

Самоходните оръдия могат да бъдат невидими за вражеските радарни станции и бързо да се прикриват на други позиции. И 50 бойни транспортни средства на пехотата CV90 в модификацията CV9040, разполагащи с 40-мм оръдие L70 Boffors, могат да се бият освен с противников личен състав благодарение на осколочно-фугасни снаряди, само че и с танкове (при пукотевица по кърмата или шасито) и бронирани транспортни средства, защото употребяват бронебойни трасиращи патрони.

Имайте поради, че CV9040 БМП има 240 муниции, което е шест пъти повече от руското произвеждане БМП-1, което в този момент се употребява както от украинските въоръжени сили, по този начин и от съветските войски.

Също по този начин датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен съобщи, че страната му ще изпрати 19 самоходни оръдия " Цезар " в Украйна.

„ Обещаните от Париж и Лондон танкове за въоръжените сили на Украйна са задоволителни за образуването на до два танкови батальона в близко бъдеще “, сподели за „ НГ “ боен специалист, генерал-лейтенант в оставка Юрий Неткачев.

- " Заедно с обещаните американски бойни бронирани машини Bradley, Stryker и шведските CV9040 до края на февруари 2023 година те могат да бъдат употребявани в настъпателни борби (виж " НГ " от 17.01.23 г.) ", счита той.

" Броят на бойните машини може да бъде към 200 единици. Възможно е тази бронирана машина, дружно с към този момент получените и възобновени по-рано машини, да стане основа за нови механизирани и танкови бригади, които се основават във Въоръжените сили на Украйна. И може би те ще бъдат употребявани, с цел да се опитат да пробият позициите на съветските войски в Херсонска и Запорожка област ", споделя специалистът.

***

Какви оръжия са обещани на въоръжените сили на Украйна

Съединени американски щати: 100 бойни машини на пехотата Bradley, 55 бронирани машини, 100 бронетранспортьора M113, 18 самоходни оръдия M109A6, 250 BOR M1117, 138 бронирани машини HMMWV, 100 бронетранспортьора Stryker, управляеми прецизни бомби GLSDB, 36 105-мм гаубици.

Обединеното кралство: 14 танка Challenger 2, 30 самоходни оръдия AS90, 200 бойни машини на пехотата/бронетранспортьори, 600 ракети Brimstone.

Канада: 200 бронирани машини Senator, 1 батарея зенитно-ракетни системи NASAMS.

Полша: 14 танка Leopard-2, противовъздушни системи S-60.

Германия: 40 бойни машини на пехотата Marder, 1 батарея зенитно-ракетни системи Patriot.

Франция: 40 колесни танка AMX-10.

Швеция: 50 бойни машини на пехотата CV-90, 12 самоходни оръдия Archer.

Чехия: 26-30 SAU Dana-M2.

Естония: повече от 10 гаубици 155 mm FH70, повече от 10 гаубици 122 мм D30.

Латвия: Противовъздушна отбрана Стингър, 2 хеликоптера Ми-17, картечници, дронове.

Литва: зенитни оръдия L-70, два хеликоптера Ми-8.

Дания: 19 самоходни оръдия Цезар.

Коалицията от страни ще даде и 16 самоходни оръдия " Зузана-2 ", 1 батарея зенитно-ракетни системи SAMP/T, 90 танка Т-72.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР