Тежки наводнения в Италия и на Балканите. Най-малко девет души са

...
Тежки наводнения в Италия и на Балканите.
Най-малко девет души са
Коментари Харесай

Проливни дъждове и наводнения в Северна Италия и Босна и Херцеговина

Тежки наводнения в Италия и на Балканите.

Най-малко девет души са починали, а няколко са в неопределеност след следващата вълна от извънредно неприятно време и наводнения в италианската област Емилия-Романя и други елементи от Адриатическото крайбрежие. Стотици са евакуирани от домовете си, откакто поради мощните дъждове 14 реки в района са раздрали дигите си, а 23 града са били наводнени. Гран при на Емилия-Романя бе анулирано от управлението на Формула 1 поради тежките наводнения в северния италиански район. 

Реки, прелели след няколко дни проливни дъждове, наводниха градове в Северна Италия. Венеция се готви да задейства за пръв път специфичната си плаваща дига с вярата да се избави от приливната вода. В Ричоне хората използваха гумени лодки, с цел да се придвижват по улиците. Задействани бяха екипи на пожарната, които да избавят хора от наводнени домове и икономически обекти. В провинция Римини и в региона на Анкона пожарникари са провели към 100 избавителни интервенции за премахване на последствия от местни наводнения като паднали дървета и избавяне на бедстващи водачи на коли. В Модена управляващите ще затворят за придвижване локалните мостове като защитна мярка против повишаващите се речни нива. 

Извънредно състояние поради тежките наводнения оповестиха власите н Босна и Херцеговина.

 
Преместих фамилията си тук на горния етаж. Никой не пристигна да ни помогне. Никой.
Муалем Зулич, гражданин на село Покой
Раздадохме доста храна и вода, изключително в този регион, където река Уна е излязла от крайбрежията си. Ще продължим с тази интервенция.
Фарис Хашич, избавителна работа

Село Покой край Бихач е измежду най-засегнатите, като съвсем всички къщи са наводнени, а поданици са недоволни от несъответстващата реакция на управляващите. Спасителите в Босна доближават с лодки до стотици наводнени домове, раздавайки храна и вода на жителите, които са останали в капан след неочакваното наводняване. След дни на проливни дъждове река Уна край западния град Бихач се повиши с над четири метра и излезе от крайбрежията си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР