Тежки думи изрече от трибуната на общински съвет в Благоевград,

...
Тежки думи изрече от трибуната на общински съвет в Благоевград,
Коментари Харесай

Д. Урдев помля съветниците в ОБС Благоевград: Колеги, признавам, че сме олимпийски шампиони по повратливост и скоростно скачане в скута на всеки нов кмет!

Тежки думи изрече от трибуната на общински съвет в Благоевград, съветникът Димитър Урдев, който на днешната последна за годината сесия на ОБС, с изказванетоси се обърна към всички тези, нарекли го " съпротива на кмета на Благоевград " Методи Байкушев.

С присъщияси еднакъв и невъзмутим звук, Урдев стартира изказването си по този начин:Уважаеми сътрудници,! ДА!Аз съм съпротива! Опозиция съм на опитите да продължат всички досегашни практики, довели до настоящето пагубно финансовосъстояние на общината Благоевград.

Опозиция съм на тези от администрацията, които години наред са проспали протичащите се нередности, съпротива съв на тези от администрацията, които къде законно, къде нелегално, къде полузаконно са прехвърляли средства от сметка в сметка, с цел да покриват прищевките на някого. Опозиция съм на тези от администрацията, които с изключение на трудово заплащане получават и такова по разнообразни планове, за които общината е глобена с големи средства. Опозиция съм на тези от администрацията и не малко общински съветницци, които се бяха самоназначили на цивилен контракти в общински компании и разнообразни общински структури.

Опозицията съм на тези от вас, сътрудници общински съветници, които имат вяра, че назначението на шефове и чиновници в общински сдружения и предприятия става с пазарлъци посред ниили с кмета на Благоевград., илис приемане на някакви спомагателни облаги, а не да бъде въз основа на професионалните качества на претендентите. Опозиция съм на тези сътрудници, които до през вчерашния ден не даваха думата на жители за изявления в залата, в това число и на Методи Байкушев, а през днешния ден са ръководещи. Да сътрудници, признавам, че сме олимпийски първенци по повратливост и скоростно скачане в скутана всеки нов кмет. Уважаеми сътрудници и чиновници на администрацията нали не имаме вяра, че като гръцка богиня ще се изкъпем и още веднъж ще станем морално девствени. Вярвате ли? Вярвате ли, че номера още веднъж ще мине?, нареждаше от трибуната Урдев предзамлъкналата зала, в която с изключение на съветници имаше и жители и таксиметрови водачи, пристигнали да слушат разискванията на по този начин значимата за Благоевград тематика за нарастването на локалните наложи и цените на таксиметровите услуги.

Факт е, че това което споделя Урдев е стопроцентова истина, която не е надалеч от обществеността. Всички знаем по какъв начин влязоха в съвета всякакви хора, какви са им професионалните качества, по какъв начин с години се въртят един към различен и се кандардисват да гласоподават в интерес на този или оня.

Познаваме огромна част от представителите и в този общински съвет и знаем, че в него има няколцина видни благоевградчани, оставили отпечатък освен в ОБС, само че ив града, останалите никому незнайни членове на локалния парламент, се снабдиха с място в Общински съвет не поради високата си експертиза или социална оценка, а по други познати до болежка способи. Затова ще следим изявите им тези 4 години. Сигурни сме, че няма да чуем гласа на огромна част от общинските съветници. И това няма да ни изненада!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР