Тежки дни очакват хората в България, но тежки дни очакват

...
Тежки дни очакват хората в България, но тежки дни очакват
Коментари Харесай

И икономическият министър вещае тежки дни

Тежки дни чакат хората в България, само че тежки дни чакат и бизнеса в България. Затова предизвести служебният министър на стопанската система Никола Стоянов на конференция пред публицисти. Негов заместник-министър ще са Димитър Данчев и Ирина Щомова.

Той ще разчита на последователност и каквото е направено от някогашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, ще се надгражда. Бизнесът, работодателските и синдикалните организации ще са от изключителна значимост значение за Стоянов.

Той уточни, че доста смени има в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Министерство на стопанската система бе разграничено на две министерства - на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията, като измежду бъдещите целите на служебния министър ще са тясно съдействие, цялостна съгласуваност в региона на стопанската система, промишлеността и нововъведенията.

Подобряване на бизнес средата, възстановяване позицията на България по повод правенето на бизнес, документите да се събират служебно и да не се изискват от бизнеса, старания за прогрес по влизането на България в Шенген, възстановяване на капиталовия климат и капиталовата среда, външноикономическата политика, оферти за промени в Закона за вложенията, индустриалните паркове и зони, зеленият преход и други - всичко това се оказа във фокуса на работа на Никола Стоянов.

Останалите цели, краткосрочни, пред Стоянов ще са МИ да работи в помощ на бизнеса за идващата зима, подпомагане и помощ за обезпечаване на природния газ.

Министерство на стопанската система ще прави анкета измежду бизнеса какво ще се случи при неналичието на газ. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в щаба и това ще е линия, която ще минава през активността на министерството, увери министърът и добави, че ще търси разговор и препоръки от работодателските организации.

Другата част от подготовката за зимата ще е във връзка с петрола и надзор на горивата. През последните години се е вървало в добра посока и процентът на нарушавания е понижен фрапантно. Под и към 3% са нарушаванията при горивата, което е на доста положителни средноевропейски равнища. Това не може да ни накара да се отпуснем, увери Стоянов.

Той успокои и че бизнесът няма да бъде пресиран. Ние сме едно цяло и един тим, а който си разрешава да спекулира и да не съблюдава разпоредбите, ще бъде наказван. Които играят по разпоредбите, няма да бъдат пресирани ненужно, акцентира Стоянов.

Четвъртата тематика пред отрасловото министерство ще са язовирите. Въпреки че няма парламент, ще се опитаме да работим като постоянно ръководство, увери Стоянов. Той няма да пречи, само че ще се опита да оказва помощ добре в разговор с бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР