Тежката катастрофа на АМ Струма за пореден път ни показва,

...
Тежката катастрофа на АМ Струма за пореден път ни показва,
Коментари Харесай

Експерти: 10 катастрофи са станали за 3 години в района на трагедията с автобуса

Тежката злополука на Автомагистрала " Струма " за следващ път ни демонстрира, че в България сме доста положителни в ръководството на рецесията, само че е налице цялостен отвод от ръководството на риска. За последните 3 години в региона на случая са станали 10 леки пътнотранспортни катастрофи. Това се споделя в позиция на Института по пътна сигурност, изпратена до медиите.

Припомняме, при случая, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Седем души бяха ранени и признати в болница. Автобусът е пътувал от Турция към Северна Македония.

" Ако имаше кой да ръководи риска, щеше да бъде изследвано мястото. Тогава щеше да се установи, че отбивката за отмора и методът по който е проектирана, е с висок риск от настъпване на тежко ПТП. Щяха да бъдат подхванати дейности за премахване на дефицитите. Сега след тежката злополука, мястото за отмора ще бъде обезопасено, само че жертвите са факт ", пишат от Института. 

В писмото се напомня, че през месец февруари 2021 година Институтът за пътна сигурност е изготвилоценка на риска на цялата ни транспортна система.

" Отговорните институции до този миг отхвърлят да водим експертен диалог за ръководството на риска. От началото на месец май констатирахме лавинообразно увеличение на жертвите от ПТП, неведнъж предупреждавахме, че следва второ Своге, задавахме въпроси, отговори не получихме ", обръщат внимание специалистите.
Арестуваха мъж, разгласил във Фейсбук обидни мнения за нещастието на " Струма "
Мъж на 24 години е задържан в София поради оповестени във Фейсбук мнения за нещастието на автомагистрала " Струма ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи....

" Няколко дни след тежката злополука всички старания са впрегнати да ни покажат какъв брой са рискови маркировка, знаци и еластични огради, само че това го знаехме и отпреди злополуката. Също по този начин на всички е ясно, че цялата ни транспортна система е компрометирана и че ние нямаме запаси да я оправим в този момент и незабавно ", се акцентира в позицията.

От Института за пътна сигурност оферират осъществяване на оценка на риска от произшествия въз основа, на която да се приоритизират местата с най-голяма възможност от настъпване на ПТП и да се подхващат дейности за отстраняването им.

" Това е развой, който се нуждае не от телевизионни специалисти, а от потвърдени специалисти по ръководство на риска. Експерти, които не биха разрешили политиците да им споделят какво да вършат, а противоположното - специалисти, които ще споделят на политиците какво да вършат.

" Сега ще се засилват всички институции да правят инспекции, а ние се нуждаем от екшън проект за деяние. В противоположен случай ни следва идващият тежък случай ", декларират специалистите.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР