Тежката катастрофа край Варна, в която загинаха четирима души, коментира

...
Тежката катастрофа край Варна, в която загинаха четирима души, коментира
Коментари Харесай

Бивш шеф на КАТ: Силно впечатление прави наглостта на младите водачи

Тежката злополука край Варна, в която починаха четирима души, разяснява Тенчо Тенев, някогашен шеф на Пътна полиция – Столична дирекция на вътрешните работи, в „ Интервюто в Новините на NOVA ”.

Той посочи, че има няколко догатки за повода за злополуката. „ Първото, здравословен проблем на младия лидер. Второто, отклонение на вниманието на самия лидер. Това ще се потвърди от проверяващите органи “, сподели Тенев.

Експертът разяснява войната на пътя и показа, че „ това, което прави усещане е наглостта на младите водачи “. Неговото мнение е, че водачите не са тренирани задоволително добре, с цел да ръководят колите си. Друг проблем е, че правят доста тежки нарушавания на разпоредбите за придвижване, добави той. Тенев сложи акцент и на използването на алкохол и опиати.

Експертът уточни, че съставът на Пътна полиция е прекомерно дребен, с цел да обхване огромна част от контрола на пътното придвижване.

Той уточни, че е от огромно значение е дали глобите за нарушителите са строги или не. Тенев разяснява и разликата сред глобите в България и в Европа.

Експертът сподели, че предварителната защита е от основно значение./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР