Тежка верижна катастрофа с десет автомобила и два камиона затвори

...
Тежка верижна катастрофа с десет автомобила и два камиона затвори
Коментари Харесай

Експерт за катастрофата на Околовръстното на София: Или някое от тежкотоварните превозни средства е било засечено, или самите те са спрели по-рязко

Тежка верижна злополука с 10 автомобила и два камиона затвори за часове Южната дъга на Околовръстното шосе на София в час пик. Трима потърпевши са превозени за обзор в болнично заведение. 

Според експерта по пътна сигурност Диана Русинова е рано да се каже каква е повода за случая. " Най-вероятно или някое от тежкотоварните транспортни средства е било засечено, или самите те са спрели по-рязко и не са решили дистанцията и са предизвикали верижна злополука. Това демонстрира слабата подготовка на българските водачи и невъзможността да избере вярно лентата на придвижване ", сподели тя пред NOVA News.

По думите ѝ в Северната скоростна дъга всички всеобщо карат в междинната скоростна лента, макар че законът категорично споделя, че се кара в най-дясната свободна. " На Южната дъга не е кой знае какъв брой по-различно. Освен това има и объркващи пътни знаци. При този тип злополука надали настилката е причина, водачите просто са неподготвени да карат по такива пътища. Много е значимо да се реши дистанцията, тъй като е доста по-важно какъв брой бързо стопира колата, а не какъв брой бързо върви ", съобщи Русинова. И добави, че хладнокръвието е доста значимо за един лидер.

" Трябва да се увеличи качеството на образование на водачите. Ако някой не се усеща сигурен в уменията си, да вземе в допълнение часове. Има и хора, които приказват за пътна сигурност, а са с отнети книжки за шофиране след приложимост на алкохол ", уточни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР