Тежка е ситуацията в Гърция и Турция заради проливните дъждове,

...
Тежка е ситуацията в Гърция и Турция заради проливните дъждове,
Коментари Харесай

Тежки наводнения и в Турция – двама загинаха, а най-малко четирима се издирват

Тежка е обстановката в Гърция и Турция поради проливните дъждове, които провокираха смъртоносни наводнения. Двама души починаха, а минимум четирима се търсят в Истанбул след неочакваните наводнения, които трансфораха улиците на мегаполиса в буйни реки. Нощната стихия наводни отчасти станция на метрото и наложи евакуацията на десетки хора от градска библиотека.

Прииждащите води отнесоха коли и сергии на градския пазар. Кметът на мегаполиса Екрем Имамоглу увери, че се прави всичко належащо за справяне с последствията от стихията.
За към 3 часа паднаха приблизително към 130 литра на квадратен метър. Дъждът стартира към 6,30 следобяд и отслабна към 9,30 вечерта.
Екрем Имамоглу, кмет на Истанбул

В Гърция най-сериозно е ситуацията на остров Скиатос и в близкия до него град Волос , ситуиран в континенталната част на страната. Проливните дъждове наводниха домове и пътища в доста централни елементи на Гърция, а един човек почина, откакто стена се срути върху него. Друг мъж е липсващ във Волос, откакто колата му е била пометена от дъждовната стихия. Критично е ситуацията и в Лариса, на към 60 км. От Волос.

Бурята " Даниел " връхлетя западната и централната част на страната в понеделник, като е провокирала съвсем 700 повиквания в пожарната работа за изпомпване на вода, премахване на паднали дървета и изтегляне на хора. Дъждовете връхлетяха Гърция още преди управляващите да са съумели да се оправят с последните огнища на историческите пожари, които обгърнаха северната част на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР