Тежка авиокатастрофа в Русия. Самолет със 71 души на борда

...
Тежка авиокатастрофа в Русия. Самолет със 71 души на борда
Коментари Харесай

71 души загубиха живота си при тежка самолетна катастрофа край Москва

Тежка авиокатастрофа в Русия. Самолет със 71 души на борда се разруши малко откакто излетя от московското летище Домодедово на път за град Орск в Урал. Няма оживели. На борда не е имало българи.Няма изясненост по аргументите за случая. Една от черните кутии на машината към този момент е открита.Специална държавна комисия проверява злополуката.

 Министерство на външните работи: Няма починали българи при злополуката на съветския аероплан край Москва Министерство на външните работи: Няма починали българи при злополуката на съветския аероплан край Москва
Няма починали българи при случая с разрушилия се пътнически аероплан в Подмосковието. Българското посолство в Москва е получило удостоверение от рус...

В ранния неделен следобяд Ан-148 с 65 пасажери и 6 души екипаж на борда излетява от летище Домодедово в Москва. Машината, благосъстоятелност на Саратовските авиолинии, извършва полет от съветската столица до Орск. Градът се намира на към 1 500 км от Москва, покрай границата в Казахстан. Около 10 мин след излитането самолетът изчезва от радарите. По данни на уебсайт за следене на полети, пети минути след издигането си във въздуха самолетът е почнал да пада с към 1000 метра в минута и се разрушава в регион Раменский, на към 80 км от Москва. Според експерти, хората на борда не са имали късмет да оцелеят.

Агенция ТАСС отхвърли информацията, че водачът е докладвал за механически проблем и е изискал позволение за спешно кацане. Министерството на изключителните обстановки разгласява лист на пасажерите и екипажа на разрушилия се аероплан.

Следствените органи заведоха дело по съответните публикации от Наказателния кодекс, а точно " нарушаване на разпоредбите за сигурност и употреба на въздушния превоз, довели до гибел по несъобразителност на две и повече лица. Следствието ще работи по всички вероятни версии, довели до случая.

Отломки от самолета са разпръснати в радиус от над 1 км на заснежено поле, на към 500 метра от най-близкото село. Няма данни за жертви на земята. Намерени са остатъци от тела, за разпознаването ще е нужна ДНК-експертиза. Работи са по няколко вероятни версии за аргументите за авиокатасрофата, измежду водещите са метеорологичените условия или неточност на екипажа. Повечето от жертвите са поданици на Оренбургска облсат, където се намира Орск. На аеоргарата в града е образуван спешен щаб. С близки на починалите работят психолози.

Утре в региона е разгласен печал в памет на жертвите. Съболезнованията си изрази и съветският държавен глава - Владимир Путин и подреди цялостно следствие на случая.
 Ан-148 Ан-148 © Българска телеграфна агенция
По данни на Саратовските авиолинии, чиято благосъстоятелност е самолетът, той е бил в положително техническо положение. Самолетът е ръководен и от умел водач - Валерий Губанов е имал 5 000 часа нальот, като 2 800 часа от тях са били точно на Ан-148.

По думите на специалисти самолетът се счита ЗА НЕнадежден за транспорт на пасажери, поради неизправности в модела. От Саратовските авиолинии също показаха съболезнования на фамилиите на починалите. За последните години съветските авиолинии са записали две огромни произшествия - през Декември 2016 година боен Ту-154 се разруши в Черно море, починаха 92ма души.

През Октомври 2015 съветски Еърбъс А 321, с 224-ма души на борда се разруши при политане от египетския курорт Шарм-Ел-Шейх.

В съболезнователни телеграми до съветските си сътрудници българският президент Румен Радев, ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, министър председателят Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева показаха съпричастност към нещастието в Русия.

От външното ни министерство оповестиха че до момента Български жители не са търсили подпомагане от българските дипломатически задачи в Русия по отношение на авиокатастрофата.
 Румен Радев изпрати съболезнованията си до президента Путин за падналия аероплан Румен Радев изпрати съболезнованията си до президента Путин за падналия аероплан
Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на Руската федерация Владимир Путин, откакто авиокатастрофа лиши живота на...
 Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до съветския си сътрудник Медведев Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до съветския си сътрудник Медведев
Министър-председателят Бойко Борисов изрази откровените съболезнования на българското държавно управление и персонално своите към всички, изгубили близки в катастро...

Всеки, който желае да получи настояща информация за ситуацията или да подаде сигнал за негови близки, може да го направи на дежурния телефон на посолството на България в Москва, както и на денонощния телефон за подпомагане на български жители в чужбина на дирекция " Ситуационен център " ‪. Виждате телефоните изписани на екрана.

Дежурен телефон на посолството на България в Москва

+7 495 234 0226

Денонощен телефон на дирекция " Ситуационен център " към Министерство на външните работи

‪+359-2-948-2404

+359-2-971-3856

Днес Българска национална телевизия обновява онлайн новините към втората най-тежка злополука в съветската авиация:

 Самолет се разруши край Москва със 71 души на борда, няма оживели Самолет се разруши край Москва със 71 души на борда, няма оживели
Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на съветската самолетна компания "Саратов ", който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР