Технологията SpatialLabs 3D на Acer включва използване на стереоскопичен дисплей

...
Технологията SpatialLabs 3D на Acer включва използване на стереоскопичен дисплей
Коментари Харесай

Acer представи достъпен лаптоп с 3D екран, за който няма да се нуждаете от очила

Технологията SpatialLabs 3D на Acer включва потребление на стереоскопичен екран за образуване на 3D изображение, тъй че потребителите не се нуждаят от 3D очила, с цел да се насладят на триизмерни обекти. Технологията дебютира в преносимите компютри ConceptD и Predator Helios 300, които костват надлежно 3500 и 4000 $. Сега производителят разгласи преносимия компютър Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition, който е кадърен на реалистично 3D изображение и коства доста по-малко.

Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition разполага с 15,6-инчов UHD панел и ще се предлага в няколко конфигурации, в това число във вид с процесор Intel Core i7-13620H, видеокарта NVIDIA GeForce RTX 4050, 32 GB DDR5 RAM и 2 TB памет. Лаптопът поддържа до 4K резолюция, макар че работи с по-ниска резолюция (1920 на 2160 пиксела), когато е в 3D режим.

Що се отнася до наличните интерфейси, преносимият компютър разполага с HDMI 2.1 порт, USB Type-C с Thunderbolt 4, три USB 3.2 врата, Ethernet и жак за слушалки. Лаптопът поддържа и безжичния стандарт Wi-Fi 6 и е подобаващ за взаимоотношение с ИИ-асистента Copilot на Microsoft и други принадлежности, основани на изкуствен интелект.

За охлаждането си Acer 3D 15 SpatialLabs Edition разполага с два особено вентилатора и комплект от три медни топлоотвеждащи тръби, които дейно разсейват топлината и поддържат безпроблемната работа, давайки опция за продължителни работни натоварвания и надеждно ръководство на температурата.

Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition се оправя чудесно с генерирането на 3D изображения. Въпреки това, както и при предходните преносими компютри на Acer с 3D екрани, няколко души не могат да виждат 3D изображението по едно и също време. Работата е там, че стереоскопичната 3D технология SpatialLabs наблюдава позицията на очите и главата на потребителя благодарение на чифт специфични датчици. В този случай всяко око на потребителя вижда обособени, съвсем идентични 2D изображения, които мозъкът възприема нормално като 3D изображение. Поради тази причина триизмерна картина може да се образува единствено за един консуматор.

Новият преносим компютър ще бъде пуснат в продажба през идващия месец, а цената му ще стартира от 1399 $. Разбира се, за преносим компютър сумата е много внушителна, само че е доста по-ниска от цената на първите преносими компютри на Acer с 3D екрани. Идеята на Acer евентуално е да направи линията налична за повече хора, които биха могли да опитват със основаването на 3D наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР