Технологията разговаря с човека онлайн, ползвайки уеб камераAI детектор на

...
Технологията разговаря с човека онлайн, ползвайки уеб камераAI детектор на
Коментари Харесай

ЕС тества детектор на лъжа с изкуствен интелект по границите

Технологията „ беседва ” с индивида онлайн, ползвайки уеб камера

AI детектор на неистина ще оказва помощ на чиновниците в граничните пунктове на Европейски Съюз

Европейският съюз организира опит с технология за изкуствен интелект (AI) , която ще работи като детектор на неистина при инспекции на граничните пунктове. Проектът се назовава iBorderCtrl, оповестява уеб сайтът на Европейската комисия.

AI системата ще обработва информация за хора, които пресичат границата на Европейски Съюз. Изкуственият разсъдък освен ще сверява документите, само че и ще задава въпроси, които нормално задават чиновниците на граничните пунктове.

Нещо повече, интелигентната система е способна да разпознава лъжите. Проследявайки мимиките на хората, логаритъмът ще разкрива по кое време хората лъжат. Разбира се, митническите чиновници ще управляват процеса, само че първичното различаване на лъжите е поверено на изкуствения разсъдък.

Системата работи в две посоки. Първо, при оформяне на визата, изкуственият разсъдък „ беседва ” с индивида онлайн, ползвайки уеб камера. Ако не хареса нещо, AI отбелязва по необикновен метод съответния човек в базата данни, с цел да бъде тестван по-подробно от митничарите.
още по тематиката
В момента логаритмите на iBorderCtrl дефинират лъжата с акуратност към 76%. При внедряване на системата се чака точността да доближи 85%. Системата се тества в Унгария, Латвия и Гърция.

Пилотният план ще продължи 6 месеца. Ако резултатите са положителни, допустимо е сходни системи да се появят на всички гранични пунктове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР