Технологиите за удължаване на живота ще са една от най-горещите

...
Технологиите за удължаване на живота ще са една от най-горещите
Коментари Харесай

Можем ли да удължим живота с 500%

Технологиите за удължение на живота ще са една от най-горещите тематики през сегашния век. Мнозина плануват, че преди 2100 година ще успеем да удвоим продължителността на човешкия живот.

Наскоро група от китайски и американски учени са създали извънредно значима стъпка в тази посока, откакто съумяват да разпознават мрежа на взаимоотношение сред групи кафези в организма на нематоди (кръгли червеи).

Любопитното тук е, че гените у индивида, които дават отговор за продължителността на живота, са наследени от точно този тип червей.
 Снимка на кръгли червеи под микроскоп

Снимка на кръгли червеи под микроскоп

При операция на тези кафези учените чакат да удължат живота на гадинките с към 130%, само че в последна сметка лабораторните червеи са останали живи 500% по-дълго време.

Заради сходствата с човешките гени откривателите считат, че това достижение би могло да се репликира и в организма на хомо сапиенс, което би довело до дълготрайност на живота от сред 400 и 500 години.
 Снимка 460962

Твърде рано е обаче да се приказва за непосредствено приложение на метода при хора.
 CSIRO, ДНК и по какъв начин посредством нея можем да определим продължителността на живота
Колко дълъг ще е животът без достиженията на съвременността

Голямата изненада на учените

Планът на учените е да употребяват откритията си, с цел да развият нови типове лечения и лекарства за дългоденствие, само че това надали ще се случи в близкото десетилетие, споделят от портала за просвета Phys.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР