Технологиите често биват създавани, за да облекчат ежедневието ни. Миенето

...
Технологиите често биват създавани, за да облекчат ежедневието ни. Миенето
Коментари Харесай

Най-странните джаджи на CES 2024

Технологиите постоянно биват създавани, с цел да облекчат всекидневието ни. Миенето на зъби или потреблението на тоалетната не са изключение.


Ето някои акценти от множеството джаджи, показани на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас (CES), които имат за цел да създадат всекидневието по-лесно:

Свръхзвукова четка за зъби

" Това четка за зъби за мързеливи хора ли е? ", попита клиент на щанда на Y-Brush.

Френската компания е проектирала електрическа четка във формата на буквата " Y ", която се слага в устата и прави цялата работа за двадесет секунди вместо за две минути.

Идеята хрумва на създателя на компанията един ден, до момента в който си мие зъбите.

" Той си помислил: " Никой не може да издържи две минути ".

Вече продавана в Европа, четката Y-Brush се предлага и в Съединените щати за към 100 $.

Говорете с моята холограма


Посетителите на CES, минаващи около щанда на Holoconnects, може да изпитат миг на комплициране: има ли човек в тази огромна кутия?

Това в действителност е холограма и същинският човек стои тъкмо до нея, с лице към камера.

Холандската компания е профилирана в по-големи от действителния 3D холограми, прожектирани в транспарантни кутийни екрани, в действителен размер или дребни, с цел да бъдат сложени на маса или окачени на стена.

Холограмите са обект на любознание от години, изключително в развлекателния бранш.

Но Стив Стърлинг, шеф на Holoconnects за Северна Америка, счита, че потреблението им става необятно публикувано.

„ В момента се организира световна конференция за разрешаване на разногласия сред Амстердам и Финикс. Така че свързахме специалист от Амстердам в панела “, сподели Стърлинг.

Холограмните екрани се употребяват в хотелиерството, медицината и търговията на дребно.

Благодарение на изкуствения разсъдък в жанр ChatGPT, Holoconnects може също да основава аватари, в това число за звезди или специалисти, които взаимодействат с обществеността, без да безпокоят същинския човек.


„ Имаме виртуален сомелиер от винарна, на който можете да задавате въпроси за това по какъв начин се прави виното и сходни неща. Той ще ви отговори “, означи Стърлинг.

Луксозен престол

„ Това е най-умната тоалетна, която съществува в света “, сподели Райън Гротегът, маркетинг управител в Kohler, американски експерт по дизайн на кухни и бани.

Гротегът има поради Numi 2.0.

Numi се отваря, като че ли с магия, когато потребителят се приближи. След като се настаните, седалката се нагрява до авансово избрана температура и откакто потребителят е направил това, което би трябвало да направи, той може да стане и да се заеме с работата си, без да се тревожи за стартирането на водата.

Numi 2.0 измива тоалетната, като приспособява количеството вода към продължителността на приложимост (между 3 и 3,80 литра), след което прави стерилизация.

Тоалетната е оборудвана с душове - чиято температура, налягане и други настройки могат да бъдат персонализирани - както и сешоар.

Магнитно дистанционно управление разрешава на потребителя да избира варианти, само че Numi също приема устни указания благодарение на Alexa, виртуалния помощник на Amazon, който е интегриран в тоалетната.


Тоалетните, които разполагат с LED осветяване в персонализирани цветове, са на цена от 10 000 $ в черно и 8 500 $ в бяло.

Очи с автофокус

Няма да имате потребност от лещи с Vixion01, който ви разрешава да фокусирате съвсем мигновенно върху непосредствен предмет и по-късно да отправите взор далеко. Джаджата се оправя със задачата с помощта на датчици, които мерят дистанцията и приспособяват лещите.

" Това са очила с автофокус ", сподели пред Агенция Франс Прес Такуя Нонака, един от ръководителите на японската компания Vixion.

Очилата разрешават на потребителя да вижда фини елементи, а батерията устоя до 10 часа.

От съображения за сигурност мощно се предлага да не шофирате или да спортувате с тези очила.

На този стадий те се оферират единствено в Япония и то в един дизайн, на цена от 700 $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР