Технологии Протестите в Хонконг се пренесоха и във видеоигрите Сблъсъците

...
Технологии Протестите в Хонконг се пренесоха и във видеоигрите Сблъсъците
Коментари Харесай

Протестите в Хонконг се пренесоха и във видеоигрите

Технологии Протестите в Хонконг се придвижиха и във видеоигрите Сблъсъците към този момент се водят и в известни онлайн игри 27 декември 2019, 10:57  Протестите в Хонконг се придвижиха и във видеоигрите Източник: EPA/БГНЕС
ротестите в Хонконг не стопират към този момент няколко месеца и даже уголемяват борбите си отвън рамките на физическия свят. Вече борбите сред протестиращи и последователи на Китай се водят и във видеоигрите, оповестява БиБиСи.

Най-важните софтуерни промени за последните 10 година

Една от известните онлайн арени се оказва мултиплейър версията на играта GTA V. Протестиращите са си създали виртуални герои, които са облечени по подобен метод с протестиращите по същинските улици на Хонконг.

Автономните коли натрупат опит посредством компютърни игри

Виртуалните протестиращи се провеждат в локалния уебсайт LIHKG, като се събират в така наречен лобита в играта. Междувременно китайски играчи наблюдават тези изявления и също се провеждат, като обличат своите виртуални герои като служители на реда.

Така улиците на виртуалния град Лос Сантос, който е умалена версия на Лос Анджелис, се оказват нови фронтове на митингите и на борби. Организират се и групи и кланове, в които играчите да членуват и да се бият на страната на определената от тях идея.

GTA V публично не е позволена в Китай поради наличието си. Въпреки това китайските жители имат заобиколни способи, посредством които да я играят. Компанията Rockstar Games, която е основател на GTA V, не е коментирала протичащото се в онлайн сървърите.

Зукърбърг изиска световна регулация на Интернет

Мамиш във видеоигра - получаваш полицейски взлом

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Хонконг митинги видеоигри GTA V
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР