Технологии Apple показва Крим като руска територия в картите си

...
Технологии Apple показва Крим като руска територия в картите си
Коментари Харесай

Apple показва Крим като руска територия в картите си

Технологии Apple демонстрира Крим като съветска територия в картите си Решението на компанията провокира остри рецензии от Украйна, 28 ноември 2019, 06:25  Apple демонстрира Крим като съветска територия в картите си Източник: БГНЕС
Apple се оказа в центъра на политически скандал, откакто реши да промени картите в приложенията си. Apple Maps и приложението за времето към този момент демонстрират Крим и Севастопол като съветски територии, заяви БиБиСи. Гугъл също е направила промени, само че малко по-различни, оповестява TechCrunch.

Тим Бърнърс-Лий показа проект за избавяне на Интернет

Това е годно единствено за консуматори, които отварят приложенията от Русия. За всички останали Крим се демонстрира като територия без съответна страна.

Зукърбърг изиска световна регулация на Интернет

В публично изказване на съветската Дума също се удостоверява, че Apple се е съобразила с настояванията на Русия. Нейният ръководител Василий Пискарев разяснява, че компанията е изпълнила съветските закони и е отстранила "неточностите " в описанията на Крим и Севастопол в приложенията си.

Гугъл също е направила промени. Компанията не демонстрира страна, когато се кликне обитаемо място в Крим, само че демонстрира имената на съветски език, а не на украински. Премахната е и границата в таманския залив.

Apple не е коментирала тематиката. Гугъл споделя пред TechCrunch, че се старае да изобразява обективно всеки противоречив район, като прави и локални версии на Гугъл Maps съгласно условията на законите на дадената страна.

Въпреки това решението на фирмите провокира остри реакции от страна на Украйна. Външният министър Вадим Пристайко разгласи в Twitter, че Apple е позволила огромна неточност.

Let me explain in your terms, @Apple. Imagine you're crying out that your design & ideas, years of work & piece of your heart are stolen by your worst enemy but then smb ignorant doesn't give a damn about your pain. That's how it feels when you call #Crimea a
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР