Технологичният проект предвижда цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтови пластове,

...
Технологичният проект предвижда цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтови пластове,
Коментари Харесай

6.5 млн. лв. за ремонт на 7-километрова пътна отсечка в Свищовско

Технологичният план планува изцяло преасфалтиране и замяна на асфалтови пластове, възстановяване на отводняването, профилиране на пътни банкети и премахване на непотребна растителност по третокласен път III-405. Стойността е над 6.6 милиона лв..

" Ремонтът ще се реализира на два стадия. Първият ще бъде изпълнен от ВиК " Йовковци “. В него ще бъде осъществен обект " Аварийна замяна на махленски тръбопровод в село Царевец, по улица " Втора “.

 

Участъкът е мощно злепоставен и с неговия навременен ремонт ще се избегнат бъдещи казуса за цялостната настилка, която следва да бъде положена във втори стадий. Обхватът на замяна включва 1200 метра линеен сектор и 50 броя сградни водопроводни отклонения. Съществуващият амортизиран азбесто-циментов тръбопровод ще бъде сменен с полиетиленови тръби, с висока компактност, което ще докара до понижаване загубите на вода и даване на по-качествена услуга на клиентите. След подмяната на водопроводния сектор и изминаване на софтуерното време за улягане на изкопа, ще започва и вторият стадий от действия по пътния сектор и замяна на настилката, според софтуерния план за ремонта – част пътна “, изясняват от Община Свищов.

 

От локалната администрация прецизират и, че стратегическата цел на ремонта е подготовката на пътната инфраструктура, която ще свързва общинския център с бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. Участъкът се характеризира се с висок и натоварен трафик, заради непосредствената непосредственост на ферибота Зимнич – Свищов и е от изключителна значимост за транспортната съгласуваност, и развиването на локалната стопанска система. За идния ремонт във втори стадий ще бъдат обезпечени средства по програмата за настоящ ремонт от Агенция " Пътна инфраструктура “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР