Технологичният предприемач и милионер Брайън Джонсън се е отдал изцяло

...
Технологичният предприемач и милионер Брайън Джонсън се е отдал изцяло
Коментари Харесай

Може ли човек да живее вечно? Милионерът Брайън Джонсън ще опита

Технологичният бизнесмен и милионер Брайън Джонсън се е отдал напълно на реализирането на една единствена цел - да не почине. 46-годишният изпълнителен шеф на биотехнологична компания желае да живее постоянно и с цел да го реализира, харчи милиони за пробния си метод за превръщане на стареенето.

Той влага над 4 млн. $ в създаване на система за удължение на живота, наречена Blueprint, в която той разпорежда всяко решение, обвързвано с тялото му, на екип от лекари. Те употребяват данни, с цел да разработят непоколебим режим за понижаване на неговия " биологичен живот ". За устрема към безкрайност на бизнесмена споделя американското списание " Time ".

Пред него Джонсън твърди, че е тук, с цел да донесе еволюцията на хората и " гибелта " няма да е част от нея. Неговата система за дългоденствие планува редица неща, в това число изпиването на 111 хапчета всеки ден, носенето на бейзболна шапка, която излъчва алена светлина в скалпа му, събирането на проби от изпражненията му и спането с малко устройство, прикрепено към пениса му, което да следи нощната му ерекция.

Джонсън счита, че всяко деяние, което форсира стареенето - като изяждането на бисквитка да вземем за пример или приемането на по-малко от осем часа сън, е " акт на принуждение ".



Редица спортисти и звезди употребяват артикули и следват режими, с цел да поддържат форма и да забавят процеса на стареене. Джонсън обаче желае изцяло да го отстрани. Той има вяра, че " гибелта не е наложителна " и счита да я избегне.

Това, което той се пробва да реализира с Blueprint е да направи по този начин, че органите и частите от тялото му да действат като на 18-годишен юноша. Медицинският му екип неотдавна е проучил, че Джонсън, който е на 46 години, има крепко сърце като на 37-годишен и кости на 30-годишен.

Хранителният му режим е следване на строга диета, която включва смесена каша от задушени зеленчуци и леща. Според него този метод на живот може да се окаже " най-значимата гражданска война в историята на Homo sapiens ".

" Вече не изпитвам неспокойствие от яденето на нездравословна храна. Хората си мислят, че когато реша да се поглезя, го върша с ястие на пица или понички. Но от тях към този момент ми се гади - даже не си и помислям за това ", споделя Джонсън пред " Time ".

Според неговия уеб страница, на който са оповестени и фотоси от менюто, с което се храни, смесената зеленчукова каша е единствено част от ежедневната му диета. Останалата част от нея включва банкет на над 100 таблетки хранителни добавки дневно, " ядков пудинг " - примес от мляко от ядки макадамия, смлени ядки и плодове - и трето хранене, което варира сред разновидности като печени зеленчуци със салата и къри от нахут още веднъж със зеленчуци.

Милионерът се е трансформирал в покровител на концепцията за удължение на живота, като през септември приказва на конференция за битка със стареенето RAADfest, откъдето съобщи, че рецензиите към плана " Blueprint " произтичат от пристрастяване на хората към " неприятното държание ". То се дължало на културата, която идвала от заведенията на бързо хранене, сладките питиета и смарт телефоните, които той разказва като " устройство, сходно на хероина ".

Все още не е научно ясно какви изгоди за здравето има методът на Джонсън в дълготраен проект. Критици показват, че въпреки неговият режим да усъвършенства типичните биомаркери на възрастта като мощ, костна издръжливост и дебелина на косата - той не забавя стареенето по никакъв важен метод.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР