Технологичният гигант Samsung съобщи, че ще направи значително съкращаване на

...
Технологичният гигант Samsung съобщи, че ще направи значително съкращаване на
Коментари Харесай

Една от най-големите технологични компании е принудена да намали производството на чипове

Технологичният колос Samsung заяви, че ще направи " доста " редуциране на производството на чипове. С този ход компанията следва образеца на по-малките си съперници, защото се бори с внезапен световен спад в търсенето, което докара до внезапен спад на цените, отбелязва Reuters.

Необичайното понижение на продукцията от най-големия производител на чипове за памет в света пристигна, откакто компанията регистрира по-лош от предстоящото спад от 96% в облагата за първото тримесечие.
 Снимка 545544
Източник:

Инвеститорите не обърнаха внимание на този резултат, залагайки, че ходът на водача в промишлеността ще поддържа цените на чиповете, които паднаха с към 70% през последните 9 месеца.

Производителите на смарт телефони и лични компютри се бяха запасили с чипове по време на пандемията, когато търсенето на потребителски устройства набъбна. Към днешна дата обаче те понижават запасите си, защото купувачите понижават покупките на фона на възходящата инфлация.

Samsung пресмята, че оперативната ѝ облага е спаднала до $455,5 милиона през януари-март 2023 година. Това е най-ниската облага, за което и да е тримесечие от 14 години насам.

Огромното търсене на електронни съставни елементи по време на пандемията се трансформира в огромно предизвикателство за потенциала на производителите. Точно когато те съумяха да го обезпечат, последва камшичен удар и търсенето внезапно секна с повдигането на противоепидемичните ограничения.

Междувременно, икономическите индикатори започнаха да се утежняват и дори обичайните софтуерни консуматори започнаха да отсрочват покупките си, с цел да пестят пари.
 95% срив в облагата на Samsung
95% срив в облагата на Samsung

Корейският колос ще свие производството на чипове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР