Технологичният гигант Google обяви промени в рекламната си политика, които

...
Технологичният гигант Google обяви промени в рекламната си политика, които
Коментари Харесай

Google въвежда нови рекламни ограничения против дискриминацията

Технологичният колос Гугъл разгласи промени в рекламната си политика, които целят да отстранен дискриминирането – на всички рекламодатели, употребяващи услугите на платформата, ще бъде неразрешено да таргетират акции за жилища, претовареност и заеми въз основа на пощенски код, пол, възраст, наставнически статус или фамилно състояние, съобщи „ Ройтерс “.

Новите правила ще бъдат въведени до края на годината на територията на Съединени американски щати и Канада. Корпорацията акцентира, че те нямат нищо общо с бурните демонстрации, подбудени от убийството на Джордж Флойд в Минеаполис.

Промените са по-скоро превантивна мярка, откакто през 2019 година Министерството на благоустройството и градското развиване на Съединени американски щати повдигна обвиняване на Фейсбук за продажба на дискриминационни реклами за жилища и заяви, че преглежда за съществуване на сходни нередности при Гугъл и Twitter.

Въпреки че и в предишното от компанията са налагали рестрикции, свързани с дискриминирането, рекламодателите въпреки всичко съумяват да ги заобиколят. Например пощенските кодове, които са част от географските индикатори за таргетиране, могат да подскажат за концентрацията на хора от избрана раса на една територия, защото в Щатите има квартали, обособени съгласно цвета на кожата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР