Технологичния сектор е известен с високоплатените си работни места, а

...
Технологичния сектор е известен с високоплатените си работни места, а
Коментари Харесай

Заплатата като „инженер по изкуствен интелект“ може да достигне до над 300 хиляди евро

Технологичния бранш е прочут с високоплатените си работни места, а за една нова гореща работа в сектора даже не е належащо да имате тапия по STEM. (STEM съставлява образованието, което е фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика)

Възходът на генеративните принадлежности за изкуствен интелект като ChatGPT основава потребност от „ инженери по подсказките/подканите “ – хора, които пишат въпроси за чатботовете с изкуствен интелект, с цел да тестват и усъвършенстват отговорите им. Някои от тези длъжности доближават заплати над 3000 хиляди евро и не изискват дипломи в региона на техническите науки.

Anthropic, компания за сигурност и проучвания в региона на изкуствения разсъдък сега има публикация за тъкмо такава работа с диапазон на заплатата сред 175 000 и 335 000 $, както оповестява Bloomberg.

В обявата се споделя, че ролята включва създаване на „ библиотека от висококачествени подсказки или вериги от подсказки за осъществяване на разнообразни задания, с елементарно управление, което да оказва помощ на потребителите да търсят тази, която дава отговор на техните потребности “, и създаване на „ набор от уроци и интерактивни принадлежности, които преподават изкуството на инженеринга по подсказки на нашите клиенти “.

Кандидатите, които имат съществени умения по програмиране и „ високо равнище “ на познаване на огромните езикови модели, биха били подобаващи, съгласно обявата, само че от Anthropic споделят, че желаят хората да аплайват, „ даже в случай че не считат, че дават отговор на всички условия “.

Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, разработчик на ChatGPT, приказва за нуждата от такива инженери. През февруари той написа в Twitter, че „ писането на в действителност страхотни подкани към чатбот е необикновено потребно умеене “.

Анна Бърнстейн, инженер по подсказките в Copy.ai е била публицист на свободна процедура и помощник по исторически проучвания, преди да стартира да работи с принадлежности за изкуствен интелект.

„ Обичам „ лудата научна “ част от работата, в която мога да измисля глупава концепция за подкана и да видя, че тя в действителност работи. Като стихотворец, ролята също по този начин подхранва моята завладяваща природа с метода към езика. Това е в действителност странна пресечна точка на литературния ми опит и аналитичното ми мислене. “

казва Бърнстейн пред Insider

Въпреки опциите в сферата, множеството високоплатени позиции изискват хора с повече опит и по-високо равнище на обучение в области с софтуерна устременост, споделят експерти по набиране на личен състав пред Bloomberg.

„ Заплатите стартират от 40 000 паунда, само че в нашата база данни има претенденти, които търсят 200 000 до 300 000 паунда годишно. “

казва пред Bloomberg Марк Стендън, който работи в Hays, организация за набиране на личен състав в Обединеното кралство и Ирландия

Макар че пазарът на за сходни инженери се разраства бързо, някои предизвестяват, че това може да не е безусловно най-горещата роля в дълготраен проект.

„ Имам мощни съмнения, че „ инженер по подсказките “ няма да е „ огромна работа “ в дълготраен проект и това не е позиция на бъдещето. “

написа през февруари в Twitter Итън Молик, професор в Wharton School
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР