Smartmatic обвинява Руди Джулиани в извинения в стил „куче ми изяде домашното“, за да избегне предаването на документи в дело за клевета

...
Технологичната компания за гласуване Smartmatic разкритикува Руди Джулиани в съдебни
Коментари Харесай

Технологичната компания за гласуване Smartmatic разкритикува Руди Джулиани в съдебни документи в понеделник вечерта, като го обвини, че измисля „извинение след извинение“, за да избегне предаването на документи в масивния си иск за клевета срещу него, Fox News и други, които разпространяват лъжи за изборите през 2020 г.

Смартматик твърди, че Джулиани „с половин уста“ е извършил ръчно търсене на устройствата си, което е довело до „абсурдни“ и недостатъчни резултати, след като той е казал, че е „изгубил“ своя iPhone. Smartmatic твърди, че Джулиани е произвел само два публични туита в отговор на техните масови искания за документи за дейността му през 2020 г. и изявите му във Fox News, където той многократно твърди, че компанията за гласуване е фалшифицирала резултатите от президентските избори.

„„Кучето ми изяде домашното.“ „Трябва да си измия косата.“ „Не мога да изляза, болен съм.“ Откакто свят светува, хората си измислят извинения, за да избягват да правят неща, които не правят искам да направя. Точно това е направил Джулиани тук“, пише Smartmatic. „В продължение на месеци Джулиани си измисля извинения, за да се отърве от задълженията си за откриване. … Към днешна дата Джулиани не е представил нито един непубличен документ в отговор на исканията за откриване, издадени от Smartmatic преди 14 месеца.“

За да разреши въпроса, Smartmatic моли съдия от щата Ню Йорк да принуди Джулиани да предаде материалите и да представи финансова декларация, подкрепяща твърденията си, че не може да си позволи външен доставчик да се справи с искането за огромното откритие. Smartmatic също така иска Джулиани да понесе санкции и да плати част от съдебните такси на компанията.

Подходът на Smartmatic имитира това, пред което Джулиани се изправи в друго съдебно дело за клевета, свързано с изборите през 2020 г. Този случай, заведен от двама избирателни работници в Джорджия, дерайлира, когато Джулиани се бореше да извърши задълбочени търсения в архивите си, за да се съобрази с призовките. Съдията по това дело нареди на Джулиани да заплати повече от 90 000 долара за правни такси; делото все още продължава и може да се наложи да плати още повече.

В клетвена декларация по делото Smartmatic Джулиани каза, че е „изгубил“ iPhone, който е използвал между ноември 2020 г. и април 2021 г., но е успял да търси документи, като е гледал своите базирани в облак архиви. Той също така каза, че е „направил ръчно търсене“ на текущия си iPhone и iPad, но „не успя да намери“ никакви текстови съобщения с ключовите думи, които Smartmatic търси като част от процеса на откриване.

Той също така каза в клетвената декларация на 23 юни, че е „оправи финансовите ми различия“ с доставчика на открития и обеща да започне да предава документи на Smartmatic на „текуща“ основа през юли. Смартматик каза в съдебните документи в понеделник, че Джулиани по-късно се е „отказал“ от този ангажимент.

CNN се свърза с адвоката на Джулиани с молба за коментар.

След изборите през 2020 г. Smartmatic съди Fox News, своята корпорация майка, няколко от своите водещи в ефир, Джулиани и други про-Тръмп организации и фигури. Базираната във Флорида компания търси обезщетение от 2,7 милиарда долара. Fox News и другите обвиняеми категорично отричат ​​неправомерните действия.

Дясната мрежа плати 787 милиона долара за уреждане на подобен иск по-рано тази година от друга компания за електронно гласуване, Dominion Voting Systems. Сделката дойде, след като вътрешни имейли на Fox разкриха, че много корпоративни ръководители, членове на борда, телевизионни личности, продуценти и редактори лично не вярват на твърденията, разпространявани в ефир, че Dominion е фалшифицирал изборите през 2020 г. срещу Тръмп.

Случаят Smartmatic е един от няколкото фронта, където Джулиани е изправен пред интензивен правен контрол.

Той беше посочен като необвинен съучастник в знаковото обвинение на специалния прокурор Джак Смит срещу бившия президент Доналд Тръмп, което ги обвини в планове за „измама на Съединените щати“, като се опитват да подкопаят предаването на властта след изборите през 2020 г.

Държавните прокурори в Джорджия също разследват опитите му да се намеси в изборите в този щат и скоро се очакват решения за обвинения.

Бившият кмет на Ню Йорк също е изправен пред иск за клевета от служители на изборите в Джорджия, които той наскоро призна, че е клеветил, като ги е обвързал лъжливо с измама на гласоподаватели, но твърди, че няма никакви щети. Съдията по това дело преди това е предупредил Джулиани, че може да се сблъска със сериозни санкции за проблеми, свързани с открития, които са подобни на предполагаемото му обвинение в случая Smartmatic.

- Кейтлин Поланц от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР