Техническият директор на националния отбор Георги Иванов коментира решението на

...
Техническият директор на националния отбор Георги Иванов коментира решението на
Коментари Харесай

Гонзо: Изпълкомът единодушно освободи Кръстаич, новият селекционер ще е българин

Техническият шеф на националния тим Георги Иванов разяснява решението на Изпълкома да освободи Младен Кръстаич от поста селекционер. Той разкри, че неговият правоприемник ще е българин. 

" Решението за освобождението на Младен Кръстаич беше единомислещо на Изпълкома. Всички сме разочаровани. Преговаряме с треньор, на финалната права сме. След като нямаме окончателното решение, не може да го обявим. На 1 ноември ще бъде разгласен новият треньор. Тогава ще има конференция. Преговаряме с няколко треньора. Не е единствено един. В общественото пространство се появяват няколко имена. Целта ни е да намерим най-хубавия треньор, с цел да може България да се показва на равнище. Не сме удовлетворени от резултати през тази една година. Опитахме се да подмладим тима, само че всички знаем, че в спорта най-важни са резултатите ", стартира той. 

" Отборът се престави добре чисто игрово в мача с Литва като посетител и Сърбия вкъщи. Натежа мачът вкъщи с Литва. Един треньор го държат резултатите. Ако нямаш резултати, управлението няма по какъв начин да е предостатъчно, без значение какво правиш ". 

" Очакванията към новия селекционер са да стабилизира тима, да продължим линията с млади футболисти. Надявам се да има резултати. Смятам, че имаме по-добри играчи, в сравнение с демонстрират резултатите. Аз съм работил с двама треньори - Ясен Петров и Младен Кръстаич. Те са имали независимост на избор на състав, на тактика. Ние единствено оказваме помощ и осигуряваме среда, с цел да се развива тимът по верния метод. Селекционерът постоянно е имал избор. Не имам вяра треньор да се съгласи да поеме този пост, в случай че различен му споделя кой да играе. Кръстаич беше чужденец, на който разчитахме да ни класира на Европейско състезание. В първите мачове се представихме добре и те дадоха вяра, че нещо се случва. Може би самите футболисти не бяха подготвени за условията, които искахме. Видяха се доста млади играчи, сложи се една основа и играчи, които селекционерът може да избира ". 

" Не може да мислим да назначаваме треньор чужденец, откакто подобен се провали. Насочили сме се към българин, който познава качествата на играчите. Треньорът постоянно е отговорен за резултатите, само че би трябвало да преценяме обстановката дали единствено футболния съюз е отговорен за тези офанзиви и от почитатели, и от медии ", сподели още Гонзо. 

" Всеки човек в България има право на мнение. Ние се съобразяваме с мнението на почитателите. Когато нямаш триумфи и обикновено да има напън. Не е обикновено да се пропагандира за протести и вълнения, когато играе националният тим. Ако смятате, че е обикновено да вършим митинги против играчите, където има млади играчи, не считам, че е вярно ", приключи Иванов. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР