Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за предаването

...
Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Моци: Очаквам феърплей, особено в плейофите

Техническият шеф на Лудогорец Козмин Моци даде изявление за предаването „ Арена спорт “, в което разяснява борбата за купата с ЦСКА в Първа лига, както и всичко по-интересно към разградския клуб преди заключителните мигове от сезона.

Бившият защитник показа, че чака тежък дуел против ЦСКА 1948 довечера и за следващ път акцентира, че Лудогорец излиза за победа във всеки мач, отговаряйки на спекулациите, че „ орлите “ са обмисляли да не се вложат изцяло във финала за Купата по-рано през седмицата.

„ Очаквам напълно друг мач, по-тежък даже от финала. Момчетата знаят какъв брой е значим този дуел и че би трябвало да си тръгнем с трите точки от Бистрица. У нас няма никакво напрежение. Футболистите знаят, че до края на шампионата им предстоят три финала и всеки мач е значим. Ние не гледаме какво са създали другия тим. Всичко е в нашите ръце и се надявам на 7 юни още веднъж да сме първенци “, стартира Моци.

„ За Лудогорец всеки трофей е значим и всеки мач излизаме за победа. Какво си приказват хората наляво и надясно нас не ни интересува “, добави румънецът.

Моци разяснява още и дали чака да има феърплей в борбата за купата с ЦСКА, като даде своето мнение и за гневната декларация, която бе оповестена от почитателите на „ алените “ преди няколко дни.

„ Очаквам да има феърплей. Особено, когато сме в плейофите и всеки се бори за нещо. Не съм гледал мачовете на ЦСКА. Мен ме интересува единствено нашата игра, тъй като ние сме на първото място и всичко зависи от нас “, съобщи 9-кратният първенец с Лудогорец.

„ Няма какво да давам отговор на почитателите на ЦСКА или на другите тимове. Те могат да си споделят каквото си желаят. Аз не желая да влизам в противоречиви обстановки “, добави той.

Техническият шеф на разградчани приказва още и за кадровите проблеми в състава, както и дали чака още повече тимове да се борят за купата в българското състезание през идващия сезон.

„ Винаги е хубаво, когато имаш футболисти, които могат да играят на разнообразни позиции. Засега не можем да се оплакваме от контузените, тъй като като се изключи трайно отсъстващите всички останали са здрави. Аз знам с какви играчи разполагаме и всеки един от тях ще играе на високо равнище “, безапелационен е Моци.

„ Добре е да има конкуренция. Очаквам в идващите години и други тимове да се включат в борбата за купата. Левски разполага с добър тим, ЦСКА 1948 също. Очаквам и Локомотив Пд, и Черно море, както и всички останали да се подобрят и нека да има повече тимове, които да се борят за шампионата “, показа още някогашният футболист.

Накрая румънецът разяснява и какви са възможностите на Лудогорец още веднъж да нападна присъединяване в групите на Шампионската лига и разкри дали ще се стигне до трансфер на нападателя Игор Тиаго в Белгия, каквито са спекулациите.

„ Аз имам вяра, че е допустимо. За страдание, сега е доста по-тежко, тъй като българският първенец би трябвало да изиграе осем мача, с цел да влезе в групите. Аз обаче имам вяра, че можем да се борим за влизане в групите на Шампионската лига, в случай че станем първенци “, съобщи техническият началник на „ орлите “.

„ Разговори има. Игор Тиаго е доста добър футболист и получихме към този момент няколко предложения за него. Когато всичко е подписано, тогава ще разберете. Оферти има освен от Брюж, само че към този момент Игор Тиаго е футболист на Лудогорец “, приключи Козмин Моци.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР