Тази вечер Лудогорец гостува на Арда в двубой от 14-ия

...
Тази вечер Лудогорец гостува на Арда в двубой от 14-ия
Коментари Харесай

Лудогорец с тежък тест в Кърджали преди евромача срещу Фенербахче

Тази вечер Лудогорец гостува на Арда в дуел от 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадиона в Кърджали е от 19:00 ч. и ще бъде ръководена от Ивайло Стоянов. Двата отбора са разграничени от единствено една точка в класирането, тъй че мачът се обрисува да бъде завладяващ.

Преди паузата за националните тимове " сините " позволиха загуба от Славия (0:1), с която прекъснаха серията си от 5 следващи турнирни победи. Футболистите на Александър Тунчев сигурно ще бъдат стимулирани да вземат точка или три от първенците и да запишат първи триумф над разградчани. До момента, в общо 9-те изиграни срещи посред им, Арда има 6 загуби, а три от мачовете са приключили наедно.

Лудогорец няма проваляне в елита от 20 август, когато отстъпи на Черно море във Варна. Оттогава " орлите " записаха четири победи и две равенства. В последния кръг отборът на Ивайло Петев разгроми Пирин (4:0) и си върна част от самочувствието, което позагуби след унизителната загуба от Нордселанд с 1:7 в Лигата на конференциите.

Идния четвъртък за разградчани следва нов конфликт в Европа - този път против турския гранд Фенербахче, който е водач в локалната Суперлига с 8 победи от 8 дуела дотук. Именно с мисъл за този мач Петев може да запази силите на част от своите футболисти.

Арда не загуби игровия си темп в паузата, защото срещна Септември (Тервел) за Купата на България. Кърджалийци се оправиха без проблем с третодивизионния отбор и се класираха за осминафиналите в шампионата.

Добрата вест за Тунчев е, че ще може да разчита на един от голмайсторите в състава - Преслав Боруков, който се контузи по време на дуела сред България и Литва. След наказване пък се завръщат Станислав Иванов и Лъчезар Котев.

Част от контузените играчи на Лудогорец - Антон Недялков, Квадво Дуа, Дени Групер и Марсел Хайстер, упражняват на цялостни обороти и е допустимо да се завърнат в игра още през днешния ден. Спас Делев, който пък бе сменен наложително в мача на България против Албания, също ще бъде на линия за срещата на " Арена Арда ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР