Техническият директор на БФС Георги Иванов коментира двете загуби на

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов коментира двете загуби на
Коментари Харесай

Гонзо: Борим се да станем първи, критикувайте мен, но след две години ще сме на друго ниво

Техническият шеф на БФС Георги Иванов разяснява двете загуби на националния тим от Черна гора и Унгария. Въпреки всичко, Гонзо е оптимист, само че счита, че ще отнеме време за развиването на тима.

" Чисто теоретично още имаме шансове, само че видяхме, че има тимове изключително като Унгария, която превъзхожда с едно равнище нашия тим. Борим се да станем първи. Трябва да гледаме малко действително. Имаме млади футболисти, построяваме тим, напрежението им е по-голямо. Това не е Унгария отпреди 15 години. Футболисти над междинното европейско равнище и бе мъчно за нашата отбрана да отговори на тяхната скорост. Имаме какво да работим. Много футболисти липсваха за нас - Петко Христов, Илиян Стефанов, Антон Недялков. Целта е да изградим тим, знаем какъв брой е сложен пътят. Убеден съм след 2 години ще имаме тим, който ще реализира доста и ще се гордеем.

Аз не съм видял някой да е съумял в живота без да рискува. Някой би трябвало да направи крачката. Трябва доста неща да се трансформират. Президентите да погледнат към общото богатство, тъй като все по-малко футболисти се постановат, а играят от ден на ден чужденци. Ние не сме като Бразилия да имаме 20 милиона футболисти, имаме избран брой и като не играят, не са на нужното равнище.
 Гонзо: Декларацията на Левски беше учудваща, ръководителите вкахара тима в напрежение
Гонзо: Декларацията на Левски беше учудваща, ръководителите вкахара тима в напрежение

" БФС оказва помощ на всички клубове "

Националният селекционер да не смятате, че за 3 дни ще вдигне скоростта. В българското състезание се играе муден футбол и се принася в националния тим. Все качества, които самите клубове би трябвало да развиват. Ние сме удовлетворени от всички, натрупахме нужния опит. Един Коко Илиев, който сподели положителни игри за 18-годишен. Това е пътят и не се отхвърляме от него.

Видях доста млади футболисти, които дебютираха и демонстрираха положителни качества.

Ние в елитния младежки футбол направихме доста промени и неща, само че те ще дадат резултат след 3-4 години. Ние имаме футболисти, които след 2-3 години ще бъдат на топ равнище - Димо Кръстев, Георгиев от Барса, имаме един футболист, който играе в Бенфика. След 2-3 години тези футболисти, като влязат в националния тим ще е по различен метод. Трябва да забележим какъв брой футболисти играят от нашите в Европа и какъв брой от другите. Унгария ни сподели какъв е моделът. 2005 и аз играх против тях и бяхме равностойни, а в този момент са на друго равнище. Чисто самостоятелните качества, които имаха те, не можем да приказваме за тактичност.

Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се допре до националния тим? Смятаме ли, че тези момчета се усещат добре. Предните 3-4 мача, тогава бяхме завършили присъединяване си в Лигата на нациите. Вече когато се играе напрегнат, е друго. Разликата сред междинния и огромния футболист е в душeвността. Ако желаете, критикувайте мен, по този начин или другояче го вършиме 30 години, само че след 2 години България ще е друга и на друго равнище. Някой път загубата е по-добра от успеха ", съобщи Гонзо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР