Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов говори

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов говори
Коментари Харесай

Георги Иванов: БФС ще представи нова философия за развитие

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов приказва пред публицисти след последния мач от европейските квалификации – 2:2 при гостуването на Сърбия в Лесковац. Той засегна много тематики, включително идното съвещание на изпълнителния комитет.

Иванов удостовери, че няма желание да се кандидатира за президент на централата, както доста хора приказват импровизирано. Допълни, че е само чиновник и няма никакви терзания дали ще остане на работа или ще би трябвало да напусне базата в Бояна. Той акцентира, че с сътрудниците си в БФС не стопират да работят, приготвят презентацията на единна философия и ще я покажат на 8-и декември пред публицистите.



" Първо да поздравим футболистите и треньорския екип за метода, по който и в двата мача подредиха тима като игра. Смятам, че изключително първия мач с Унгария, имахме малшанс в последната секунда. Но тимът демонстрира капацитет, демонстрира друго лице от това, което сподели на мача с Литва в София, тъй като аз от една година го дублирам. Някои хора не го виждат този капацитет, само че това са млади момчета, на които им би трябвало време, с цел да можем да създадем един в действителност мощен народен тим ", разяснява той.

" Аз споделих към този момент, че ние поставихме една основа. Някои хора не я виждат основата, само че пък в идващия цикъл в Лигата на Нациите ще играем с тимове на нашето равнище. Защото в този момент Сърбия и Унгария се оказаха съществени тимове. Ние сами ги видяхме какви футболисти имат и какви тимове са построили. На нас ни би трябвало време, с цел да изградим в действителност мощен тим. Тази една година, в която опитвахме да градим тим, само че и да трупаме точки и да се борим за класиране за Европейско състезание, беше доста мъчно. Но считам, че треньорският екип на Илиан Илиев сподели по какъв начин националният тим би трябвало да играе. За смяната в отбора с назначението на новия народен треньор Илиан Илиев: " Не желая да приказвам срещу предходния треньор Младен Кърстаич, само че Илиан промени схемата. Това е една от аргументите за разликата в играта. Българските тимове играят в скица с четирима бранители и когато те идваха в националния за три дни трябваше да се трансформира цялото мислене, всичките привички, които натрупат в клубовете, да се трансформират. Илиан Илиев откри по-правилния метод, по който да подреди тима и това демонстрират резултатите и играта ", добави Иванов.

" Да, в случай че един треньор няма резултати, назначението на този треньор е неточност на управлението. Не споделям, че неприятните резултати до оня миг се дължат на Кърстаич, тъй като имахме мачове, в които можехме да победим. Това са с Черна гора като посетители, със Сърбия в Разград. И в тези срещи тимът игра добре, в действителност и ни вкарваха в последните секунди. Докато в сегашните два мача демонстрираме едно неизменност. Имайте поради, че когато ние играхме с Унгария, сърбите имаха контролна среща. И доста огромна част от техните титуляри не взеха присъединяване в този другарски мач. И нашите футболисти устояха освен физически, само че и чисто ментално. Защото се изправиха против два доста съществени тима ", показа техническият шеф.

" За класирането в група G и последното място в квалификациите: " При изтеглянето на жребия всички смятахме, че Сърбия и Унгария не са това равнище. Не са Испания, Франция, Италия. Но пък те имат футболисти, които са на равнището на Франция и Испания. Ние може би малко надценихме тима поради първите четири мача, които се изиграха при Кърстаич. Всички желаехме да се класираме на Европейско състезание. Но за момента това, което виждаме е, че сме сложили една основа, при която новият треньор да надгражда. Казвам го към този момент за 3 или 4 път, а някои хора не го виждат. Но капацитетът на играчите е по-голям от това, което имаме като точки и класиране. За идното съвещание на изпълнителния комитет на БФС и възможна кандидатура на самия Георги Иванов за президент на централата: “Аз да бъда претендент?? Вижте в този момент, аз съм поканен съм от Боби Михайлов да работя във футболния съюз, когато той завоюва изборите. Така че такива неща за президент, за кандидат-президент не сме говорили. Аз се пробвам да работя по този начин, че освен мъжкия тим, само че и всички други гарнитури да се развиват. Много неща от това, което вършим в детско-юношеските школи – тъй като ние сме стигнали до извода, че с цел да променим равнището на играчите, по различен метод да наподобява националният тим, би трябвало да работим в детско-юношеските школи. За да помогнем на тези момчета да се развият. Затова приказваме за единна методика, за философия. След 10 дни ще представим нещо като учебник или както желаете го наричайте – на 8-и декември, ще видите нещо, което не се е предписание в България. То е целесъобразно за клубовете, не е наложително. Много е мъчно да накараш частни компании да го съблюдават, да работят по твоя метод, тъй като клубовете са такива – частни компании. Не можеш да им го наложиш ", добави той.



" Аз откакто приключих професионалната си кариера, към този момент 15 години се занимавам тъкмо с това. Не споделям, че ще се кандидатирам, не споделям да имам такова предпочитание. Казвам, че ние работим добре и доста хора не могат да го видят, тъй като следват единствено резултатите. Но ще ви покажа, тъй като доста хора не знаят какво сме създали за детско-юношеския футбол ", сподели Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР